10 tarinaa toiminnasta – retkipäivä Vantaalla

Vuonna 2023 juhlitaan OmaKamu-toiminnan kymmenettä toimintavuotta. Vuoden aikana pääsemme tutustumaan OmaKamu-toimintaa toteuttaviin kaupunkeihin ja erilaisiin tapahtumiin. Tällä kertaa lähdetään mukaan retkelle Vantaalle.

Pääkaupunkiseudulla OmaKamu-toimintaa on ollut juhlavuoden teeman mukaisesti jo 10 vuotta. Alueen toiminta liikkuu yli kuntarajojen ja lapset sekä vapaaehtoiset voivat tulla mukaan mistä vain pääkaupunkiseudun alueelta. Ajoittain on kuitenkin mukavaa kokoontua myös pienemmällä, oman alueen porukalla. Niin myös OmaKamu-toiminnassa järjestämme aika ajoin tapahtumia Helsingin, Espoon ja nyt myös Vantaan alueella. Tällä hetkellä Vantaa-Kerava hyvinvointialueella Kamu-pareja on yhteensä 15.

Elokuiselle retkipäivälle Mustasaareen kutsuttiin Vantaalaisia Kamu-pareja ja huoltajia muun perheen kera. Tavoitteena oli järjestää tapahtuma, jossa vantaalaiset OmaKamulaiset  pääsisivät tutustumaan toisiinsa ja viettämään mukavaa päivää yhdessä.

 –   Kuten OmaKamun toimintaperiaatteissakin todetaan, yhteisöllisyys on iso osa toimintaa ja haluamme luoda sekä vahvistaa OmaKamun yhteisöä. Parhaassa tapauksessa lisää kavereita tai vertaistukea vapaaehtoisille löytyy omalta lähialueelta. Järjestämme paljon monenlaisia yhteisiä tapahtumia pääkaupunkiseudulla ja nyt Vantaan toiminnan kasvaessa olen iloinen, että vantaalaisten ensimmäinen oma tapahtuma oli mahdollinen, kertoo toiminnanohjaaja Hanna Karosto.

Sää suosi osallistujia koko päivän ajan ja lauttamatka oli hauska alku yhteiselle retkelle. Mustasaaren toimintakeskuksen järjestämällä rastiradalla pääsi kokeilemaan taitojaan esimerkiksi perinteisessä saappaan heitossa ja tarkkuutta vaativassa käpyjen heittämisessä. Isot korvapuustit ja mehukannu kiinnostivat myös ampiaisia, joita retkeläiset pakenivat viihtyisään kahvilaan. Seikkailu ampiaisten kanssa nimettiin päivän jännimmäksi hetkeksi. Parasta oli eläimet, erityisesti lampaat. Lapset tykkäsivät kovasti lampaiden seurasta ja odottivat rauhallisesti vuoroaan silitellä saaren asukkaita. Kiitos kaikille mukavasta päivästä.

Haluaisitko liittyä joukkoon? Seuraava koulutus Vantaalla pidetään Tikkurilan asukastilan tiloissa 5.9. alkaen. Mukaan voi tulla koko pääkaupunkiseudun alueelta ja kurssin jälkeen Kamuna voi toimia omalla lähialueella.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.