OmaKamu kalastusretkellä Tammisaaressa 28.-29.5.2016

OmaKamu sai alkukeväästä mieluisan kutsun kalastusretkelle Tammisaareen. Innokas PikkuKamujen ja Kamujen ryhmä käynnisti matkansa toukokuisena lauantaiaamuna Tammisaareen Jounin tiluksille. Perillä meidät otti lämpimästi vastaan Jouni ja hänen kumppaninsa Aila.

Maukkaan lounaan jälkeen pääsimme itse asiaan eli kalaan. Matkamme anteliaalle kalastuspaikalle taittui kolmella veneellä. Perille päästyämme ei mennyt aikaakaan, kun kalaa alkoi nousta. Parissa tunnissa saalista kertyi 30 ahvenen verran, osa niistä oli vielä aika hyvänkin kokoisia!

Kalastuksen jälkeen Jouni näytti meille mallia siitä, kuinka kaloja käsitellään. Samalla saimme tietoa kalojen anatomista. Fileeraus kävi Jounilta joutuisasti ja illalla saimme nauttia nuotissa paistettua kalaa sekä herkullisia lettuja. Päivämme sisälsi myös mm. jalkapallo-golfia, petanqueta ja saunomista. Illalla nukku-Mattia ei tarvinnut houkutella vaiherikkaan ja mukavan päivän päätteeksi. Nukkuminenkin oli oma elämyksensä. Osa porukasta nukkui ulkona laavussa, toiset asuntovaunussa tai talossa sisällä.

Seuraavan aamun ohjelmaan kuului kävelyretki läheiselle maatilalla, jossa saimme tutustua kaksiviikkoiseen varsaan ja tämän emoon. Tilan aitauksista löytyi myös lampaita. Lounas syötiin ulkona nuotiossa grillattua ruokaa ja jälkiruuaksi paistettiin tikkupullaa. Retki sisälsi sellaisia elämyksiä, joita toiset reissulaisista eivät olleet aikaisemmin elämässään kokeneet. Tämä retki jää varmasti meidän kaikkien mieliimme. Kiitos kaikille retkeen osallistuneille, ja erityisesti Ailalle ja Jounille!

Kuvat: Juha Laitalainen

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.