Syysretki Liesjärven kansallispuistoon 2.9.2017

Viime syksynä teimme ensimmäisen kansallispuistoretkemme pääkaupunkiseudun OmaKamu-toiminnassa mukana olevien lasten ja aikuisten kanssa. Tuolloin liikuttiin Nuuksion maisemissa ja tutustuttiin luontokeskus Haltiaan. Tapahtumasta saatiin osallistujilta reilusti positiivista palautetta, joten ajatus uudesta retkestä jäi heti kytemään. Nykyään PikkuKamuja ja Kamuja on sekä pääkaupunkiseudulla että Hämeenlinnassa, joten syysretki päätettiin toteuttaa tällä kertaa isommalla porukalla.

Jalkapallojoukkue Fabianinkadun Fondyyn kalenterilahjoitusvaroilla toteutettiin ensimmäinen eri seutujen yhteinen OmaKamu-luontoretki. Tällä kertaa suunnaksi otettiin Liesjärven kansallispuisto. Luontoliiton Hämeen piirin Jenni Rönkkö oli suunnitellut mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Luonto-opas Juha Laitila saatteli retkeilijät hauskojen metsäleikkien ja –tehtävien pariin. Lounaaksi nautittiin nuotiotulella valmistettua hernekeittoa ja jälkiruuaksi kaikki halukkaat pääsivät valmistamaan oman tikkupullansa.

Iltapäivällä Kopinlahden alueelta käveltiin pitkospuita pitkin parkkipaikalle, josta siirryttiin autokyydein lähellä sijaitsevalle Korteniemen perinnetilalle. Entisen metsänvartijatilan pihapiirissä riitti ihasteltavaa. Satavuotiaiden suomalaisten maatilaperinteiden sekä myllynkivien ja rukkien tapaisten historiallisten esineiden lisäksi tilan eläimet, kuten lampaat, lehmät ja kukko, herättivät lapsissa kiinnostusta.

Tälläkin kertaa luontoretki onnistui erinomaisesti, joten syyskuussa 2018 otamme todennäköisesti taas suunnaksi uuden kansallispuiston. Iso kiitos mukavasta päivästä retken osallistujille, ohjaajille, Hämeen Setlementille ja Fondyylle!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.