Lämmin kiitos vuodesta 2018

Keskeinen tehtävämme, lasten tukeminen aikuisen Kamujen toimesta, on edennyt hienosti. Iloisten lasten, kiitollisten perheiden ja tyytyväisten Kamujen määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin. Arkinen toiminta näkyy läheisille lasten ja Kamujen tapaamisina. Yhteisesti se näkyy monissa perustoimintaamme kuuluvissa lasten tapahtumissa ja Kamuille suunnatuissa koulutuksissa. Kamujen sitoutuminen ja lasten riemu palkitsevat tekijänsä ja kannustavat lisäämään toimintaa.

OmaKamu-toiminnassa vuosi 2018 on ollut hyvä. Yhdistys perustettiin 2013 ja sen ammattimainen kehittäminen käynnistyi keväällä 2016. Rajallinen aika ja resurssit huomioiden voimme kaikki olla tyytyväisiä tuloksiimme. Samoin kaikki Hämeen Setlementissä OmaKamu-toimintaa tekevät ovat onnistuneet hienosti. Pk-seudun ja Hämeenlinnan toiminta on kehittynyt hyvällä yhteistyöllä.

Tarve varhaiselle lasten tuelle on Suomessa valtavan suuri. Tämän ovat tiedostaneet onneksi kasvavasti myös alueen kaupungit ja muut tukipäätösten tekijät. Saimme viikko sitten STEA:lta uuden rahoituspäätöksen. Se on kiitoksen arvoinen ja mahdollistaa toiminnan kasvun ensi vuonna.

Tämän vuoden aikana olemme saaneet paljon konkreettista aikaiseksi Helsingin ja Espoon kaupunkien kanssa. Hämeenlinnan kaupunki on ollut osaltaan tukemassa toimintaa vuodesta 2016. Ensi vuonna Harjulan Setlementti käynnistää OmaKamu-toiminnan Lahdessa. Sielläkin kaupunki on hienosti mukana hankkeessa.

Tarvitsemme edelleen paljon uusia Kamuja. Kannustuksena mukaan tuleville ovat meidän nykyisten Kamujen kertomukset siitä, kuinka paljon lasten kanssa toimiminen meille itsellemme antaa. Hyvästä asiasta on helppo kertoa ja sitä voimme tehdä kaikki. Samalla kehitämme tietenkin myös monipuolista viestintäämme.

Näkymät vuodelle 2019 ovat valoisat. Mukavaa tekemistä ja haasteita riittää. Vuoden päästä uusia lapsia ja Kamuja on mukana taas paljon enemmän.

Omasta ja koko hallituksen puolesta kiitän kaikkia perheitä, vapaaehtoisia, työntekijöitä, hallinnon jäseniä, yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Samalla toivotan rauhallista joulun aikaa läheistenne kanssa ja hyvää uutta vuotta!

Erkki Böös
hallituksen pj

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.