Kevätretki Nuuksion kansallispuistoon

Luontoretket ovat aina olleet suosituimpia tapahtumiamme. OmaKamu järjesti toiminnassa mukana oleville perheille ja vapaaehtoisille päivän Nuuksion kansallispuistossa lauantaina 28.4. Kevään ailahteleva sää oli puolellamme, kun yli 40 reippailijaa pääsivät nauttimaan metsään pilkahtelevasta auringosta ja miellyttävästä lämpötilasta.

Eräopasopiskelija Juha Laitila järjesti lapsille ja heidän Kamuilleen luontopolun, jonka varrella pysähdyttiin erilaisten puuhien äärelle. Eri pisteissä leikittiin peiliä, seurattiin johtajaa, arvuuteltiin pantomiimein eläimiä ja kerrottiin omista kesän mielipuuhista. Metsässä kiertelyn ohessa ihailtiin Nuuksion ympäröivää luontoa. Lasten vanhemmat kokkailivat samaan aikaan Aarnitulen tulipaikalla herkullista linssikeittoa.

Luontopolun päätteeksi lapset ja aikuiset kohtasivat jälleen. Yhteisen ruokailun jälkeen nautittiin jälkiruokapullat ja nuotiokahvit. Päivän päätteeksi kaikki halukkaat pääsivät vierailemaan Haltian luontokeskukseen ja sen upeisiin näyttelyihin. Erityisesti sisäänryömittävät karhunpesät, linnunpöntöt ja muut osallistavat näyttelyosiot olivat lapsista hauskoja.

Kiitos kaikille retkeen osallistuneille mukavasta päivästä!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.