Kamut kalastusretkellä Tammisaaressa

Iloinen, reilun kymmenen hengen OmaKamu-porukka suuntasi perjantaina 8.6. perinteiselle, kolmatta peräkkäistä vuotta järjestetylle kalastusretkelle Tammisaareen. Moni mukaan lähtenyt lapsi oli jo pitkin kevättä kysellyt tihenevään tahtiin, milloin lähdetään kalastamaan. Nyt odotettu ja iloinen hetki oli koittanut.

Perillä meidät otti totutun sydämellisesti vastaan isäntä Jouni Vasankari ja hänen puolisonsa Aila. Perjantai-ilta alkoi nukkumapaikan valinnalla. Nukkumaan pääsi laavuun, asuntovaunuun ja sisälle taloon, kukin mieltymystensä mukaan. Sitten pelailtiin pelejä ja tutustuttiin toisiimme, mukana kun oli myös pari ensikertalaista.

Iltapalan ja -pesujen jälkeen pääsimme yöpuulle ja näkemään unia runsaista kalasaaliista. Aamutoimet sujuivat ripeästi ja kaikki olivat hyvissä ajoin lähdössä venesatamaan. Satamassa meitä odotti mainiot kalastusoppaat ja venekuskit Martin, Veikko ja Eemeli. He ja Jouni osasivat etsiä paikat, joista kala nappaa.

Muutaman tunnin kalastuksen – ja luonnollisesti eväiden syönnin jälkeen – palasimme takaisin satamaan runsaan kalasaaliin kera Täytyy tunnustaa, että Veikon venekunta oli tällä kertaa numero yksi, kun puhutaan kalojen narraamisesta.

Satamasta tultuamme pääsimme viereiselle maatilalle katsomaan lampaita, kanoja ja hevosia sillä aikaa kun lounasta valmistettiin. Lounaan jälkeen oli edessä Jounin moottoripyöräkyyditykset. Näin vauhtia saatiin niin maalla kuin merelläkin. Joillekin retkeilijöille nämä kokemukset olivat elämänsä ensimmäisiä. Illalla vielä söimme savustettuina aamupäivällä merestä nostettuja saaliita. Lopuksi osalla porukasta olikin jo kotiinlähdön aika. Toiset jäivät vielä seuraavaan aamuun.

Retki oli jälleen puitteiltaan aivan loistava. Lapset näyttivät nauttivan ja tutustuvan toisiinsa, joten retken voidaan todeta olleen todella onnistunut. Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisen lämpimät kiitokset Ailalle ja Jounille!

Lisää retkikuvia löydät Facebook-sivuiltamme.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.