Kamujen kesäkuinen virkistys- ja työnohjausilta

Vietimme tiistaina 11.6. MySauna Kalasatamassa virkistävän ja mielenkiintoisen Kamujen illan työnohjauksen, yhdessäolon, ruokailun, herkuttelun ja saunomisen merkeissä. Aloitimme illan rennosti kevyellä päivällisellä terassilla toisiimme tutustuen ja aurinkoisesta säästä nauttien.

Ruokailun jälkeen pääsimme pohtimaan sitä, miten tukea lapsen tunnetaitojen kehitystä Kamuna. Psykologi Sanni Saarimäen työnohjaus-osio keskittyi tunnetaitoihin ja tunteisiin. Tunteet ovat elintärkeä osa ihmisyyttä. Ihmissuhteissa on tärkeää oppia tunnistamaan, kohtaamaan ja käsittelemään sekä omia että muiden tunteita. Varsinkin lapset harjoittelevat erilaisten tunteiden kanssa elämistä ja aikuisen tehtävänä on tukea lasta moninaisten tunteiden käsittelyssä. Lasten tunteita ei tule väheksyä vaan ne tulee hyväksyä. Sanni muistutti meitä siitä, että tunteet eivät ole oikeita tai vääriä, mutta tunteiden aiheuttamat teot voivat olla oikein tai väärin. Sen vuoksi lasta tulee kannustaa tunteiden sanoittamiseen ja tätä kautta tunteiden oikeanlaiseen purkamiseen ja käsittelyyn. Toisaalta lapset tunnistavat myös usein aikuisten tunteet. Tämän vuoksi aikuisena on tärkeää pohtia omia tunteita, tunneilmaisua ja tunnetaitoja.

Kamut saivat pohtia ryhmissä, millaisia tunteita on helppoa tai vaikeaa kohdata. Pohdimme myös, mitä tunnetaidot ovat ja missä tunnetaidoissa Kamuna voisi vielä kehittyä. On tärkeää muistaa, että taitavimmatkin meistä välillä epäonnistuvat ja se on inhimillistä. Tunnetaitoja voi opetella ja ne kehittyvät läpi elämän. Kukaan meistä ei ole koskaan täysin valmis.

LRM_EXPORT_29122461374721_20190612_102049839.jpeg

Työnohjauksen jälkeen siirryimme jälkiruoan, jutustelun ja saunomisen pariin. Ilta oli kokonaisuudessaan onnistunut ja leppoisa. Lämmin kiitos Sannille loistavasta työnohjauksesta ja kaikille mukana olleille mukavasta Kamujen illasta!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.