Retkikunta Kuukkelin ja OmaKamun onnistunut yhteistyöprojekti – Glögijuhla vuosimallia 2020

OmaKamu ry on vuosittain järjestänyt perinteisen Glögijuhlan, johon pääkaupunkiseudun vapaaehtoiset Kamut, PikkuKamut perheineen sekä jäsenet ovat toivotettu tervetulleiksi viettämään aikaa yhdessä mukavan ohjelman parissa. Tänä vuonna ohjelmanumeroa luomassa oli Retkikunta Kuukkeli, jota luotsaa monilta OmaKamun retkiltäkin tuttu ohjaaja Juha Laitila.

pexels-cottonbro-6139354.jpg

Perinteistä Glögijuhlaa oli tänä vuonna sekoittamassa korona.

Retkikunta Kuukkeli sai Omakamu ry:ltä tilaustyön järjestää heidän Glögijuhlaansa mielekästä aktiviteettia Rastilan kartanolla. Samana aamuna, kun olimme lähdössä tutustumaan tapahtumapaikkaan, tulikin Puukon Pekalta puhelu, että tapahtuma on jouduttu perumaan uusien rajoitusten valossa”, kertoo projektissa apuohjaajana toiminut Teemu.

Glögijuhlan suhteen ei kuitenkaan luovutettu, vaan OmaKamu sai neuvokkaiden Kuukkeleiden kanssa punottua uuden juonen tapahtuman toteuttamiseksi. ”Tämän kuultuamme aloimme heti miettimään vaihtoehtoista tapaa järjestää tapahtuma. Monien mutkien kautta päädyimme hyödyntämään tämän vuoden suosituinta tapahtumamuotoa eli etätapahtumaa. Nopealla aikataululla ilman aikaisempaa kokemusta päädyimme kuvaamaan lyhytelokuvan”, jatkaa Teemu, joka nähtiin lyhytelokuvassa myös joulupukin roolissa. Glögijuhlasta muodostuikin erikoislähetys, jossa punnittiin tiimin näyttelijäntaidot ja hienostihan se meni. 

”Tästä tulikin meille erittäin antoisa projekti, joka sisälsi paljon naurua, heittäytymistä ja tärkeimpänä uuden oppimista sekä itsensä ylittämistä. Olemme erittäin kiitollisia, että saimme järjestää tapahtuman juuri OmaKamulle, koska toimintanne on merkityksellistä”, Teemu kiteyttää. Yksi videolla nähdyistä tontuistakin myötäilee – projektiin osallistuminen ei ollut ainoastaan antoisa kokemus, vaan myös itsensä kehittämistä, sillä esimerkiksi kameran edessä esiintyminen oli asia, jota aiemmin ei olisi uskaltanut tehdä. ”Siihen itsevarmuuden löytyminen ei olisi varmaankaan missään muussa ryhmässä sujunut yhtä loistokkaasti”, hän luonnehtii.

OmaKamu lähettää suuret kiitokset Kuukkeleille neuvokkuudesta, heittäytymisestä ja ennen kaikkea onnistuneesta yhteistyöstä! Klikkaamalla tästä pääset nauttimaan Glögijuhlan erikoislähetyksestä sekä loistavista näyttelijäsuorituksista.


Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi ry:n uusin aluevaltaus luontopalveluissa on Retkikunta Kuukkeli. Kuukkelit ovat retkiryhmä, jossa jokainen otetaan huomioon ja toimitaan kehittyvänä ryhmänä luontoa kunnioittaen, sitä tukien sekä siellä tarvittavia taitoja oppien. Erilaiset järjestöt ja vierailevat puhujat luovat osaltaan monipuolisen kokonaisuuden, jotka tukevat yksilön omaa kasvua ja tuovat uutta oppia.

Luonnonläheisyys luo muuttuvan ja kattavan ympäristön, jossa toimiessa eri vastuualueet kasvattavat itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Kuukkelin kurssit ovatkin tarkoitettu Pirkanmaan alueen nuorille työttömille. Vapaaehtoinen opinnollistaminen, eli osatutkintojen suorittaminen, tuo halukkaille lisää vastuuta ja valmiuksia mahdollisiin jatko-opintoihin. Tämä uusi, toimiva oppimismuoto mahdollistaa käytännön läheisemmän ja räätälöidymmän tavan opiskella. Ennen kaikkea Kuukkeli on turvallinen ja kannustava ryhmä, jonka monipuolinen kokonaisuus on rikasta antia.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.