OmaKamun koronatiedote

Pääkaupunkiseudun koronatilanne on huonontunut, mikä johtaa suositusten ja rajoitusten kiristymiseen. Tilanne vaikuttaa myös OmaKamu-toimintaan; meille on tärkeää toimia turvallisesti ja vastuullisesti viranomaisohjeita noudattaen. Täten emme maaliskuun aikana järjestä lähikoulutuksia, alkutapaamisia tai muita lähitapaamisia. Työntekijämme ovat kuitenkin tavalliseen tapaan käytettävissä Kamu-suhteiden tukea varten ja perustyömme OmaKamu-toiminnan eteen jatkuu.

Kamujen ja PikkuKamujen välinen OmaKamu-toiminta voi jatkua tavalliseen tapaan myös epidemian aikana, mikäli kaikista osapuolista se tuntuu hyvältä ja turvalliselta. Jos Kamu, PikkuKamu tai jommankumman perheenjäsen kuuluu riskiryhmään, suosittelemme tapaamisten siirtämistä. Jos joku osapuoli on karanteenissa tai oireilee, tulee tapaamiset peruuttaa. Sovittaessa PikkuKamuun voi pitää yhteyttä myös soittamalla, lähettämällä viestejä, kirjoittamalla kirjeen tai vaikkapa pelaamalla yhdessä online-peliä! Julkaisimme viime keväänä paljon vinkkejä etäyhteydenpitoon, niitä kannattaa nyt taas hyödyntää. 

Tapaamisessa PikkuKamun kanssa on nyt syytä olla erityisen huolellinen. Flunssaoireissa ei pidä tavata toisiaan. Tapaamisilla tulee huolehtia hyvästä hygieniasta ja opastaa lasta siihen. Vilkkaita paikkoja tulisi välttää ja keksiä enemmän kahdenkeskistä tekemistä. Luonnossa liikkuminen ja muu ulkoilu, sekä kotona oleilu leikkien ja pelaten ovat nyt suositeltuja juttuja! THL on julkaissut linkin oikeaoppisesta käsienpesurutiinista, kannustamme keskustelemaan aiheesta positiivisessa hengessä PikkuKamun kanssa!

Lapset seuraavat korona-uutisia sekä aikuisten keskusteluja tällä hetkellä paljon ja osa ahdistuu kuulemastaan. Arjen muutokset voivat aiheuttaa turvattomuutta. Vanhempia ja muita lähellä olevia aikuisia tarvitaan nyt vastavoimaksi mahdollisille ahdistaviksi koetuille uutisille ja kokemuksille. Eri asiantuntijatahot ovat julkaisseet vinkkejä siitä, miten lasten ja nuorten kanssa koronaviruksesta on hyvä keskustella:

MLL: Lapset puhuvat koronasta, mitä aikuinen voi tehdä?

UNICEF: 8ohjetta -näin puhut lapselle koronasta

OmaKamu-tiimi on tavoitettavissa tukea ja juttelua varten. Olemme OmaKamulla yleisesti huolissamme lasten ja nuorten tilanteesta ja avaamme tauolla olevia toimintojamme heti kun se on mahdollista. Pidetään toisistamme huolta! 

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.