Kevään etätapahtumat

Virtuaalitapahtumien suosion kasvaessa olemme pystyneet osallistumaan sekä järjestämään tapahtumia turvallisesti etänä. Katso alta mitä kaikkea OmaKamun kevään aikana on etäyhteyksien turvin tapahtunut!


23.2. Turvallisesti digiliikenteessä -koulutus

turvallisestidigiliikenteessä2.jpg

Järjestimme huoltajille ja Kamuille yhteistyössä Suojellaan Lapsia ry:n kanssa webinaarin helmikuussa. Turvallisesti digiliikenteessä -koulutus antoi työkaluja mm. siihen, miten tukea lasta ja nuorta hyvinvointia lisäävässä mediankäytössä. Lisäksi asiantuntijat vastasivat huoltajien ja Kamujen lähettämiin ennakkokysymyksiin ja antoivat myös lainsäädännöllisiä oppia tärkeästä aiheesta.

Turvallisesti digiliikenteessä -sivustolta löytyy turvallisen mediakäytön muistilista sekä muita hyödyllisiä mediakasvatussisältöjä lapsille ja aikuisille. Sivut toimivat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


10.3. Taikuri Taija taian etätyöpaja

Taikuri Taija Taika

OmaKamu järjesti ensimmäistä kertaa lapsille suunnatun etätapahtuman, kun Taikuri Taija Taika tuli meille pitämään saippuakuplatyöpajaa Zoomin välityksellä. Mukaan kutsuttiin kaikki PikkuKamut sisaruksineen, yhdessä vanhempien tai Kamun kanssa. Ruutujen takana olikin mukava joukko lapsia ja aikuisia, etukäteen valmistetun kuplanesteen ja temppuvälineiden kanssa.

Illan aikana opimme muun muassa puhaltamaan kuplia sisäkkäin, tekemään kuplajonon (maailmanennätykseen jäi tosin vielä matkaa) ja jonglööraamaan saippuakuplilla. Lisäksi saimme ihastella ammattilaisen kuplatemppuja, kun Taija näytti meille kuinka pyörii kuplakaruselli ja puhalletaan nelikulmainen saippuakupla!

Taijan maagisia kuplatemppuja voit seurata Instagramissa @taijataikaofficial ja Facebookissa Taikuri Taija Taika.


15.4. Espoon järjestöjen päivä

messu 3.PNG

OmaKamu osallistui ensimmäistä kertaa järjestettyyn Espoon järjestöjen päivään, joka toteutettiin etänä Howspace-alustalla. Nämä olivat samalla myös OmaKamun ensimmäiset etämessut!

Espoon järjestöjen päivä toimi Active NGOs -hankkeen lopputapahtumana. Virtuaalisesti toteutettu tapahtuma sisälsi paljon kiinnostavia ja osallistavia puheenvuoroja mm. kumppanuudesta, mielen hyvinvoinnista, peliongelmista, kotiseututyöstä ja tilojen yhteiskäytöstä sekä työpajoja ja esittelyitä. Tapahtuman tarkoituksena oli nostaa esiin erilaisten järjestöjen asiantuntijuutta sekä palveluita ja vahvistaa toimijoiden välistä kumppanuutta. 

OmaKamu oli mukana tapahtumassa esittelemässä OmaKamu-toimintaa. Järjestimme etämessuständin, jossa paikalla vastaamassa kysymyksiin live-yhteyden välityksellä oli Espoon toiminnanohjaaja Sanna Temisevä. Tarjolla oli myös paljon tutustumismateriaalia OmaKamu-toiminnasta mm. videon ja infograafin muodossa.


3.5. ja 11.5. PAKOHUONEPELI-illat

Ilma kihisi jännityksestä, kun Kamut ja PikkuKamut valjastivat älynystyränsä aMazed Gamesin pakohuonepelien ratkomiseksi. Etäpakohuonepelit oli suunnattu yli 10-vuotiaille PikkuKamuille ja heidän Kamuilleen, mukaan mahtuivat kaikki halukkaat.

Jokaiseen huoneeseen kokoontui kolme Kamu-paria, jotka saivat tiiminä eteensä kiperän tilanteen, tavoitteena löytää tie ulos. Huoneen teemasta riippuen muun muassa autettiin agenttia tehtävässään tai pelastettiin ystävää pulasta. Huoneessa fyysisesti paikan päällä oleva aMazed Gamesin peliohjaaja toimi silminä, korvina, jalkoina ja käsinä, ja häntä ohjattiin etäyhteyksien välityksellä. Helpolla pelaajat eivät päässeet – eräs joukkue sai ratkottua tiensä vapauteen niin että aikaa jäi vain yksi sekunti!

Pakohuonepeli.jpeg

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.