#olentukena -kampanja 2022

TURVALLISELLA AIKUISELLA ON MERKITYSTÄ 
#olentukena ja #jagstöder -aihetunnisteilla jaetaan lasten ja nuorten parissa tehtävän vapaaehtoistoiminnan iloa. Jokaisella turvallisella aikuisella on merkitystä! Jos haluat jakaa oman kokemuksesi lasten ja nuorten parissa tehdystä vapaaehtoistyöstä, tutustu ohjeisiin tästä!  Linkistä löydät myös ladattavat kampanjakuvat, joita voit käyttää postauksen yhteydessä.

10.-17.1.2022 sosiaalisessa mediassa tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistoimintaa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Kampanjaviikolla sosiaalisen median täyttävät tarinat vapaaehtoisten pienistä ja suurista ilon hetkistä, joita he ovat kokeneet kulkiessaan lapsen tai nuoren rinnalla. Tarinoiden jakamisen tavoitteena on lisätä tietoa lasten ja nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta.  Lisäksi OmaKamun blogissa päästään viikon aikana tutustumaan syvemmin kolmen Kamun ajatuksiin tukena olemisesta ja yhteisestä matkasta.

Kansalaisareena, Kirkkohallitus ja Opintokeskus Sivis teettivät 2021 keväällä tutkimuksen suomalaisten tekemästä vapaaehtoistyöstä. Tutkimuksessa 21 % henkilöistä, jotka eivät olleet tehneet vapaaehtoistyötä viimeisen kuukauden aikana arvioi, että lähtisivät helpommin mukaan vapaaehtoistoimintaa, jos tietoa toiminnoista löytyisi helpommin. 38 % heistä myös ilmoitti, että lähtisi vapaaehtoiseksi, jos toimintaan pyydettäisiin mukaan. (Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa 2021

Uusille vapaaehtoisille on jatkuvasti kysyntää, joten vapaaehtoistoiminnan esiin tuominen on erittäin tärkeää. Kuten erään lapsen rinnallakulkija muistuttaa, vapaaehtoiseksi sopii kuka tahansa aikuinen, jolla on oma elämäntilanne hallinnassa ja kiinnostusta toimia turvallisena aikuisena.

”Suosittelen ehdottomasti vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa jokaiselle, joka viihtyy lasten tai nuorten parissa. Jos oma elämä on raiteillaan, on helppoa olla turvallinen ja luotettava aikuinen tukihenkilö.”

Kampanjaviikon takana ovat Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta, OmaKamu ry , Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta ja KEU-Soten perhehoitoyksikkö Pihlaja.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.