Lapsen oikeuksien viikko 2022

Tänä vuonna Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.–20.11.2022 ja viikon teemana on lapsen oikeus turvallisuuteen. Viikon aikana OmaKamun somekanavissa jaetaan lasten ja vapaaehtoisten Kamujen ajatuksia liittyen turvallisuuteen ja turvallisena aikuisena toimimiseen. Kutsumme myös sinut jakamaan ajatuksia ja osallistumaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa.

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Viikko on meillä OmaKamussa tärkeä juhlaviikko ja tämän vuoden teema, turvallisuus, on oikeastaan koko OmaKamu-toiminnan perusta. Lapsilla on oikeus elää ja kasvaa turvallisessa ympäristössä ja turvallisissa ihmissuhteissa. Vapaaehtoinen Kamu voi olla yksi tärkeä turvallinen aikuinen lapsen elämässä. OmaKamu-toimintaa on PK-seudun lisäksi Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Tampereella.

Turvallinen Kamu kohtaa lapsen hyväksyvästi ja arvostavasti, huolehtii hänestä ikätasoisesti ja sitoutuu yhteisiin toimintaperiaatteisiin. Turvallisen Kamun seurassa lapsi kokee iloa, oppii uutta, kiinnittyy muihin ihmisiin ja hänen itsetuntemuksensa, sekä luottamuksensa muihin vahvistuu . Turvallinen OmaKamu-toiminta taas perustuu toimintaa ohjaaviin arvoihin, rakenteisiin ja toimintatapoihin. OmaKamu-toiminnan tavoite on, että kaikilla lapsilla olisi elämässään riittävästi turvallisia aikuisia!

Haluatko osallistua keskusteluun viikon aikana? Mitä turvallisuus ja oikeus turvallisuuteen tarkoittaa ja miten me kaikki voimme vahvistaa sitä? Voit jakaa ajatuksesi omilla tileilläsi ja liitä mukaan meidät @omakamu sekä aihetunnisteet #OmaKamu sekä #MunTurvalliuus #SunTurvallisuus

Kiitos, kun olet mukana!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.