Miten aloittaa vapaaehtoisena Kamuna?

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, jossa muodostat pitkäaikaisen ystävyyden eli Kamu-suhteen lähialueesi lapseen tai nuoreen? Tule mukaan OmaKamu-toimintaan!

Kamut ovat turvallisia aikuisia, jotka tapaavat PikkuKamua eli lasta tai nuorta yleensä muutaman kerran kuussa. Läsnäolosi ja aikasi riittää PikkuKamulle, eli et tarvitse aiempaa kokemusta lasten tai nuorten kanssa työskentelystä. Saatte myös yhdessä päättää tapaamisten sisällöstä. Toiminnanohjaajamme ovat tarvittaessa tukenanne koko Kamu-suhteen ajan. Vuosittain Kamu-pareille järjestetään myös yhteisiä tapahtumia, jossa pääsee tutustumaan muihin vapaaehtoisiin ja PikkuKamuihin.

Aloita matkasi Kamuksi osallistumalla koulutukseen. OmaKamulla on tällä hetkellä toimintaa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Tampereella, Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Seuraavien koulutusten ajankohdat löydät täältä.

Kuvassa on infografiikka, joka kuvaa KamuPolkua eli matkaa Kamuksi. Kamut ovat turvallisia aikuisia lasten ja nuorten elämässä.

Ennen ja jälkeen koulutusta on varattu aikaa, jolloin pääsette keskustelemaan henkilökohtaisesti toiminnanohjaajan kanssa. Pääset kertomaan odotuksistasi ja toiveistasi Kamu-suhteesta.

Toiminnanohjaaja alkaa etsiä sinulle sopivaa PikkuKamua loppukeskustelun jälkeen. Kun sopiva PikkuKamu on löytynyt, tapaat ensimmäisenä tämän huoltajan. Kun 3 kuukauden tutustumisaika on kulunut, toiminnanohjaaja kyselee kuulumisia. Jos kaikki osapuolet ovat halukkaita, Kamu-suhde saa jatkua.

Alatte PikkuKamun kanssa muodostaa teidän omannäköistänne Kamu-suhdetta. Tapaamiset voivat muodostua molempia kiinnostavasta tekemisestä, mutta aina tapaamisilla ei tarvitse olla sen suurempia suunnitelmia.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Toivottavasti nähdään OmaKamu-koulutuksessa!


Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.