Arvopohjaista työtä järjestökentällä

Helmikuussa OmaKamun viestinnässä harjoittelijana aloitti korkeakouluopiskelija Niina Antikainen. OmaKamu mahdollisti hänelle arvojen ja osaamisen yhdistämisen jo kouluaikana, mikä ei tuntunut itsestäänselvältä ennen työn aloitusta.

Ennen, kun aloitin työt OmaKamulla, ajattelin, että joudun näkemään suuren vaivan yhdistääkseni jossain vaiheessa työuraa arvoni ja osaamiseni. Kohdalleni tilaisuus osui kuitenkin aiemmin kuin osasin uskoa, kun aloitin OmaKamun viestinnässä työharjoittelussa tämän vuoden helmikuussa. Koulussa ei oikeastaan puhuta järjestökentästä työllistäjänä, mutta löysin tien onneksi muuta kautta. OmaKamu-toimintaa Hämeenlinnassa koordinoi Hämeen Setlementti ja alueen toiminnanohjaajana toimii ystäväni Laura Kujala. Hänen kanssaan keskustelimme järjestötyöstä ja hän ehdotti, että hakisin OmaKamulle harjoitteluun.

Olen otettu siitä, miten minut on otettu OmaKamulla vastaan. Korona-ajan yksinäinen opiskelu on syönyt ammatillista itsetuntoa, mutta se on tullut korkojen kera takaisin harjoittelun aikana, kun olen saanut positiivista palautetta ja osaamiseeni uskotaan. Olen saanut vastuuta ja nähnyt laajasti järjestön viestinnän tehtäviä. Uskon, että tästä koko kokemuksesta on tulevaisuudessa suuri hyöty ja on vain eduksi, että olen päässyt näkemään koulun yritysmaailman projektien lisäksi myös muita näkökulmia työelämästä.

Kuvassa lapset pitävät toisiaan käsistä auringonlaskun aikaan. Lapsista erottuu vain ääriviivat siluettimaisesti. 5 lasta ovat rivissä ja maasta erottuu joitain kasveja.

Työskentelyssä OmaKamulla osaamisen ja itsevarmuuden vahvistumisen lisäksi parasta on ollut päästä tapaamaan PikkuKamuja ja näkemään koko järjestön työn merkitys käytännössä. Lapset ovat aina olleet minulle tärkeitä ja viihdyn heidän seurassaan, mutta samalla olen pitkään tiennyt sen, ettei työ kentällä ole minua varten. OmaKamulta löysin itselleni paikan, jossa saan kehittyä viestinnän osaajana ja samalla olla lähellä itselleni tärkeitä arvoja: nostamassa lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisen tärkeyttä. Mielekkäintä työssäni onkin miettiä, miten itselle tärkeän asian saa esitettyä eteenpäin niin vakuuttavasti, että esimerkiksi aiheesta kiinnostuneet lähtevät mukaan vapaaehtoisiksi.

Toivon, että voin omalta osaltani olla murtamassa järjestökentän näkymättömyyttä uravaihtoehtona ja kertoa muille tuleville medianomeille ja viestintäalan ammattilaisille järjestökentästä varteenotettavana työllistäjänä. Tällöin saisimme kenttää nostettua tuleville osaajille yhä aikaisemmin. Olen päässyt harjoittelun aikana läheltä näkemään, kuinka iloisia ihmiset ovat saadessaan olla mukana tukemassa OmaKamua ja sen ilon toivoisi leviävän mahdollisimman laajalle!

Niina Antikainen
viestinnän harjoittelija 30.6. asti
& viestintäkoordinaattori 1.7.-6.9.2022

Niina aloitti OmaKamulla viestinnän harjoittelijana tämän vuoden helmikuussa. Harjoittelu jatkuu vielä kesäkuun ajan ja Niina jatkaa sitten viestintäkoordinaattorina 6.9.2022 asti.

Niinan vapaa-aika kuluu erilaisten pelien ääressä, lenkkipoluilla tai musiikin parissa.

Kuvassa Niina katsoo kameraan. Hänellä on iloinen ilme. Päässään hänellä on silmälasit. Hän on vaaleatukkainen. Yllään Niinalla on mustavalkoraitainen paita.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.