Kevään OmaKamu-koulutukset

Aikuinen ja lapsi ovat talvisella leikkikentällä. Heillä on päällään toppavaatteet ja he hymyilevät.

Oletko pohtinut vapaaehtoistoimintaa lasten ja nuorten parissa? Matka Kamuksi eli lähialueen lapsen tai nuoren vapaaehtoiseksi ystäväksi alkaa OmaKamu-koulutuksessa mukavassa porukassa. Ilmoittautuminen on nyt auki kevään kursseille PK-seudulla, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa.

Lasten palautteista esille nousee yhteisen ajan ja läsnäolon merkitys. Kamu-parit tapaavat muutaman kerran kuukaudessa. Yhdessä voi ulkoilla, harrastaa tai vaikka askarrella. Mikä olisi teidän yhteinen juttu?

Kamuksi sopii kuka tahansa tavallinen aikuinen ihminen, jolla on halua ja voimavaroja olla mukana aikuista tarvitsevan lapsen elämässä. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Kamu-suhde vaatii sitoutumista, mutta OmaKamu-yhdistys ja Kamu-verkosto ovat aina tukenasi. 

Ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista jokainen Kamu käy OmaKamu-koulutuksen. OmaKamu-koulutus on maksuton 15 tunnin laajuinen kurssi, jonka aikana käsitellään Kamuna toimimisen periaatteita käytännönläheisesti. Kurssin sisältö perustuu tutkimustietoon sekä pitkään ammatilliseen kokemukseen lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Tapaamiset eivät ole luentoja, vaan asioita opitaan ryhmäkeskusteluissa. Kurssitapaamiset ovat rentoja tilaisuuksia, joissa tutustuu koko ryhmään upeita ihmisiä.  

Jos sinulla herää kysymyksiä, voit myös olla suoraan yhteydessä alueesi työntekijään. Sinua tarvitaan, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Seuraavat OmaKamu-koulutukset starttaavat toukokuussa 2023.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.