Kuulumisia Lahdesta

Pääkaupunkiseudun OmaKamu-toimintaa toteuttaa OmaKamu ry. OmaKamu-verkoston kautta OmaKamu-toimintaa on tarjolla myös Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa. Lahdessa OmaKamu-toimintaa koordinoi Harjulan Setlementti ry ja alueen koordinaattori Päivi Vainio lähetti terveisiä tämän vuoden kuulumisista.

Lahdessa OmaKamu-toiminnan vuosi on alkanut mukavissa merkeissä. Tammikuussa retkeilimme tutustumaan Asikkalaan koulutuskeskus Salpauksen navettaan ja siellä asustaviin eläimiin. Joku PikkuKamuista joi ensimmäisen kerran elämässään vastalypsettyä lehmän maitoa ja pääsimme tutustumaan myös pieneläimiin kuten kaneihin ja hämähäkkeihin.

Juhlistimme viisivuotista OmaKamu-toimintaa Lahden kaupunginteatterissa Vihervaaran Anna näytöksessä. Saimme vieraaksemme OmaKamu ry:stä toiminnanjohtaja Pekka Puukon ja vastaavan toiminnanohjaan Sanna Temisevän. Pirkko Lahti, yksi OmaKamu ry:n perustajajäsenistä, toi omaan reippaaseen tapaansa iloisen ja liikuttavan tervehdyksensä lapsille. Lasten palautteiden mukaan teatteriesitys sai ainakin 5-6 tähteä. Osa lapsista oli nähnyt esityksen jo koululuokkansa kanssa, mutta halusi tulla Kamun kanssa uudelleen teatteriin.

Juhlapäivän tuliaisina Lahden PikkuNalle sai itselleen malttamattomana odottamansa Kamun. KamuNalle on kuulemma jo pääkaupunkiseudulla saanut koulutuksen ja mielellään alkaa Lahden nallelle Kamuksi. Nallet olivat viikonloppuna Lahden Raksa-messuilla ja osastolla vierailleet messukävijät keksivät heille nimiä. Oli ilahduttavaa seurata, kuinka keskittyneesti ja vakavuudella nimiä mietittiin. Nyt voimme paljastaa KamuNallen saaneen nimekseen Onni. PikkuNallen nimi on nyt virallisesti PikkuNalle. Toivotamme Onni-Kamulle ja PikkuNallelle pitkää Kamu-suhdetta ja mukavia yhteisiä tekemisiä!

Terveisin Päivi, Lahden alueen koordinaattori


Huhtikuussa on seuraava mahdollisuus liittyä mukaan Lahden alueen OmaKamu-toimintaan. Koulutus alkaa 9.4 Harjulassa. Tervetuloa iloiseen ja onnelliseen Lahden OmaKamu-yhteisöön. Kaikkiin koulutuksiin voi ilmoittautua kotisivujen kautta tai ottaa suoraan yhteyttä oman alueen toiminnanohjaajaan.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.