Lapsen oikeuksien viikon teemana oikeus hyvinvointiin

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Viikkoa vietetään, tänä vuonna 20.-26.11.2023. #OikeusHyvinvointiin, #SaanVoidaHyvin, #SaatVoidaHyvin

Joka vuosi 20. marraskuuta vietetään myös Lapsen oikeuksien päivää YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Teemat ovat tärkeitä vuoden jokaisena päivänä ja teemaviikon tarkoitus on edistää oikeuksien tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Vuoden 2023 teema on Lapsen oikeus hyvinvointiin. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen näkökulmasta teema kattaa laaja-alaisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä esimerkiksi: oikeus terveyteen, riittävään ravintoon, sosiaaliturvaan, riittävään elintasoon, terveelliseen ja turvallisen ympäristöön, koulutukseen sekä lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan. Yksi tärkeä hyvinvointiin vaikuttava tekijä on myös osallisuus. Vuoden aikana lapsen oikeuksien viestintäverkosto on halunnut eri tavoin kannustaa erityisesti lapsen ja nuoria monenlaisista lähtökohdista, elämäntilanteista ja taustoista keskustelemaan ja kertomaan, mistä heidän hyvinvointi muodostuu.

#SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin

Kaikkea OmaKamu-toiminta ohjaavista arvoista yksi on lapsen ja nuoren asettaminen toiminnan keskipisteeseen. Tämä tarkoittaa myös esimerkiksi lasten osallisuuden kehittämistä niin, että toiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten eli PikkuKamujen ääni ja mielipiteet tulevat esille. Tänä vuonna vapaaehtoisille Kamuille ja perheille lähetettiin hyvinvoinnista keskustelemiseen kannustavat tehtävät.

Tästä voit ladata tehtävät itsellesi ja täyttää niitä yhdessä keskustellen lähipiirin lasten ja nuorten kanssa. Tällä viikolla OmaKamun sosiaalisen median kanavissa jaetaan OmaKamu-toiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten tehtäviä, joiden julkaisuun he ovat antaneen luvan. Tervetuloa seuraamaan mitä ajatuksia hyvinvointi herättää.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.