Lasten turvallisuutta edistävä hanke alkaa – OmaKamu ry:n pääyhteistyökumppanina Lastensuojelun Keskusliitto

Vasemmalla Pekka Puukko ja oikealla Anna Tiili. He istuvat pöydän ääressä kannettavien tietokoneiden ääressä.

OmaKamu ry koordinoi STEA:n projektiavustuksella toteutettavaa valtakunnallista selvitystä kaveri- / tukihenkilötoimintaa järjestävien organisaatioiden lapsen turvallisuuteen liittyvistä toimintakäytännöistä. Tavoitteena on luoda valtakunnalliset suositukset niistä toimenpiteistä ja toiminnan rakenteista, joilla voidaan ehkäistä lapsen turvallisuuteen liittyviä uhkia ja riskejä. Hanke toteutetaan vuoden 2024 aikana.

Hankkeen pääyhteistyökumppanina on Lastensuojelun Keskusliitto. Kuvassa OmaKamu ry;n toiminnanjohtaja Pekka Puukon kanssa on LSKL:n yhteyshenkilönä ja hankkeen ohjausryhmän jäsenenä toimiva Anna Tiili.

Hankkeen muita yhteistyökumppaneita ovat Harjulan Setlementti ry, Hämeen Setlementti ry, MLL Hämeen piiri ry, Parasta Lapsille ry, EHJÄ ry, Yhteiset Lapsemme ry, Pelastakaa Lapset ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Helsingin kaupungin ja Vantaan kaupungin tukihenkilötoiminta.

Lisäksi hankkeen aikana on tarkoitus on tavoittaa ja ottaa mukaan kaikki aikuiskaveri- ja tukihenkilötoimintaa toteuttavat toimijat Suomessa.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.