Muistokirjoitus – OmaKamu ry:n perustajajäsen Antti Perttu

Ystäväni ja OmaKamun perustajajäsen Antti Perttu nukkui pois 16.10.2022 nopeasti edenneen sairauden seurauksena. Tutustuin Anttiin vuonna 2009 kouluttaessani vapaaehtoisia Pienperheyhdistyksen Mieskaveritoiminnassa. Antti oli erittäin innostunut asiasta ja aloitti koulutuksen jälkeen kahden pojan aikuisena kaverina. Antti oli uskollinen kaveri pojille ja nuorempaan heistä hän oli yhteydessä aivan elämänsä loppuun saakka.

Antti Pertulla oli pitkäaikaista kokemusta kansainvälisestä liiketoiminnasta. Hän toimi mm. Lontoossa pankkiirina ja liiketoiminnan edistäjänä suomalaisille yrityksille Kiinassa. Antti oli visionääri, joka näki laajoja kokonaisuuksia. Hän otti sydämenasiakseen edistää ennaltaehkäisevää vapaaehtoista lasten aikuiskaveritoimintaa yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa kaikkialle Suomessa. Parhaiten se onnistuisi yhteisen toimintamallin avulla. Jotta tavoitteeseen voitaisiin päästä, perustimme OmaKamu ry:n vuonna 2013. Perustajajäseniksi tulivat lisäksemme mielenterveystyön vahva vaikuttaja Pirkko Lahti sekä entinen työmarkkinajärjestöjohtaja Seppo Riski.

OmaKamu ry:n alkutaival oli kivikkoinen ja asiat etenivät hitaasti. Tässä tilanteessa Antti oli paras mahdollinen puheenjohtaja ”start up- järjestölle”. Antti jaksoi uskoa asiaamme ja hänen intonsa oli tarttuvaa. Saimme jo alussa mukaan monia osaavia ja motivoituneita ihmisiä, jotka näkivät tapamme levittää toimintaa yhteistyömallin kautta järkeväksi ja edistykselliseksi. Heistä muutamia, edelleen mukana olevia, mainitakseni; Kari Välimäki, Erkki Böös, Jarkko Nieminen ja Seppo Sauro.

Antti Perttu

Antilla oli tapana sanoa, että OmaKamu-toiminnassa kaikki voittavat. Lapsiperheiden auttaminen toimintamme kautta oli hänelle sydämenasia. Hän ei halunnut nostaa itseään esille, vaan totesi monesti, että meidän ei tarvitse itse päteä tekemisillämme, tärkeää on vain se, että lapset saavat tarvitsemaansa tukea. Tällaista asennetta haluamme OmaKamu-toiminnassa jatkossakin vaalia.

Antti näki viimeisinä vuosinaan OmaKamun kehityksen kohti alussa asetettuja tavoitteitamme. Nykyisin OmaKamu-toimintaa organisoidaan kuudessa eri kaupungissa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Tampereella. Mukana tekemässä yhteistyötä ovat myös monet järjestöt ja kuntien toimijat. Vielä on paljon tehtävää, mutta Antin esimerkki ja muisto motivoivat meitä jatkamaan.

Ystävänä Antti oli uskollinen, auttavainen, positiivinen ja sydämellinen. Antti oli myös urheilullinen ja musikaalinen. Hänen kanssaan oli hauskaa pelata tennistä ja golfia. Kyläillessä saimme nauttia hänen pianon soittotaidoistaan. Hänen soittovarmuudestaan kuuli, että hän oli aikanaan säestänyt monia suomalaisia kärkiartisteja.

Perhe oli Antille tärkeä. Hänen puheissaan oli monesti esillä pojat Ilkka ja Timo, joiden pärjääminen elämässään oli Antille suuri ilon aihe. Poikien ja heidän perheidensä lisäksi Anttia jäävät kaipaamaan puoliso Eeva ja muut läheiset sekä laaja joukko ystäviä.

Koko OmaKamun yhteisö lähettää Antin läheisille lämpimän osanoton suureen suruun.

OmaKamu ry:n Toiminnanjohtaja, Pekka Puukko

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.