#OlenTukena-kampanjaa vietetään 8.1–14.1.2024.

Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta on parhaimmillaan merkityksellistä yhdessäoloa, joka tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia niin lapselle kuin aikuiselle. Tätä vapaaehtoistoimintaa tehdään jälleen näkyväksi #OlenTukena-kampanjassa 8.1–14.1.2024. Viikon aikana tukihenkilöiden, tukiperheiden ja aikuiskavereiden tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #OlenTukena ja #JagStöder. OmaKamu-toiminta on mukana kampanjassa ja kannustaa vapaaehtoisia Kamuja jakamaan pieniä ilon hetkiä ja ajatuksia vierellä kulkijan roolista.

Tänä vuonna kampanjassa ovat mukana Helsingin kaupunki, Pelastakaa Lapset, Yhteiset Lapsemme, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, SOS-Lapsikylä, OmaKamu ry, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, HelsinkiMissio, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialue. Toimijoiden kautta yhteensä jo 3661 vapaaehtoista aikuista tai tukiperhettä antavat aikaansa lapsille ja nuorille. Vapaaehtoisia aikuisia tarvitaan jatkuvasti ympäri Suomea ja erilaisia tapoja olla mukana on tarjolla paljon. #OlenTukena-kampanjassa kerrotaan yksittäisistä kokemuksista ja yhdessä jaetuista hetkistä. Nämä hetket tuntuvat usein arkisilta, mutta ovat merkityksellisiä niin lapselle kuin vapaaehtoiselle itselleen. Helsingin kaupungin lasten ja nuorten vapaaehtoisen tukihenkilötoiminnan uudet vapaaehtoiset Anna Veijalainen ja Selina Sassila kertovat,millaista on olla tukena.

– Pohdin alkutaipaleella, kuinka paljon uskallan hassutella ja olla oma itseni. Ensimmäisellä tapaamiskerralla tuettavan lapsen kanssa lokki nappasi jäätelöpalloni Kauppatorilla. Eipä olisi voinut parempaa jäänrikkojaa keksiä ja naurulla selvisi tästäkin pienestä vastoinkäymisestä, Selina kertoo. 

– Resurssit eivät aina jakaudu tasan esimerkiksi ajallisesti. Siispä se, että vapaaehtoisena voi auttaa pienellä määrällä omaa aikaansa, on yhteiskunnallisesti ja myös henkilökohtaisesti itselleni tärkeää, Anna jatkaa. 

Kampanja-aikana muistutetaan näiden pienten hetkien olemassaolosta ja tehdään näkyväksi arkisia ilonaiheita, joita vapaaehtoistoiminta voi antaa. Anna ja Selina ovat yhtä mieltä siitä, että tukihenkilönä toimiminen on antoisaa ja ehdottomasti arvokasta. 

Näin osallistut kampanjaan: 

  • Jaa oma tarinasi kuvan kanssa aihetunnisteella #OlenTukena Instagramissa, Facebookissa, LinkedInissa tai X:ssä. Voit liittää tarinaan omaan tukisuhteeseen liittyvän anonyymin kuvan tai käyttää alla olevaa valmista kampanjakuvaa. Kerro postauksessa esimerkiksi yhteisestä muistostanne tai siitä, mikä on parasta juuri teidän suhteessanne. 
  • Muistathan suojella lapsen tai nuoren anonymiteettia ja julkaista vain kuvia, joissa hän ei ole tunnistettavissa. Kuvassa voivat olla esimerkiksi yhteiset elokuvaliput tai lumeenpainetut jalanjäljet. 
  • Hetkiä voi jakaa sosiaalisessa mediassa erityisesti kampanjaviikolla 8.–14.1.2024. Jos kuvaasi saa jakaa eteenpäin, muista muuttaa Facebookissa postauksen näkyvyysasetukset julkisiksi.

Kampanjakuvat pääset lataamaan käyttöösi tästä suomeksi tai ruotsiksi.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.