Kutsu Lapsen turvallisuus-hankkeen webinaariin

OmaKamu ry:n koordinoima Lapsen turvallisuus -hanke on alkanut huhtikuussa 2024. Järjestämme hankkeen aloituswebinaarin keskiviikkona 29.5.2024 klo 12.30–14.30.

OmaKamu ry koordinoi STEA:n projektiavustuksella toteutettavaa valtakunnallista selvitystä aikuiskaveri- ja tukihenkilötoimintaa järjestävien organisaatioiden lapsen turvallisuuteen liittyvistä toimintakäytännöistä. Tavoitteena on luoda valtakunnalliset suositukset niistä toimenpiteistä ja toiminnan rakenteista, joilla voidaan ehkäistä lapsen turvallisuuteen liittyviä uhkia ja riskejä. Hankkeen pääyhteistyökumppani on Lastensuojelun Keskusliitto, ja muita yhteistyökumppaneita ovat Harjulan Setlementti ry, Hämeen Setlementti ry, MLL Hämeen piiri ry, Parasta Lapsille ry, EHJÄ ry, Yhteiset Lapsemme ry, Pelastakaa Lapset ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Helsingin kaupungin ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tukihenkilötoiminta.

Hankkeen aloitukseen liittyen järjestämme avoimen ja maksuttoman webinaarin, jonka aiheena on aikuiskaveri- ja tukihenkilötoimintaan osallistuvien lasten ja nuorten turvallisuus. Avauspuheenvuoron pitää sosiaalineuvos Seppo Sauro. Olemme kutsuneet puhujaksi myös tutkimusprofessori Taina Laajasalon, jonka puheenvuoro käsittelee lapsuusajan haitallisia kokemuksia (ACEs) ja niistä selviytymistä.

Tervetuloa viettämään iltapäivää lapsen ja nuoren turvallisuuden äärellä!

Mitä: Lapsen turvallisuus -webinaari.
Kenelle: Tapahtuma on kaikille avoin, mutta sisältö on kohdennettu erityisesti kaikille vapaaehtoiseen aikuiskaveri- ja tukihenkilötoimintaan liittyville toimijoille.
Missä: Teams-kokous. Kokouslinkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille sähköpostiin muutama päivä ennen tapahtumaa.
Milloin: 29.5.2024 kello 12.30–14.30.

Iltapäivän aikataulu:
Klo 12.30–12.45 Tapahtuman avauspuheenvuoro (sosiaalineuvos Seppo Sauro)
Klo 12.45–13.00 Tietoa Lapsen turvallisuus -hankkeesta (toiminnanjohtaja Pekka Puukko ja projektikoordinaattori Hanna Uotila-Laine)
Klo 13–13.30 Lapsuusajan haitalliset kokemukset (ACEs) ja niistä selviytyminen (tutkimusprofessori Taina Laajasalo, THL)
Klo 13.30–14.30 Keskustelua lapsen ja nuoren turvallisuudesta aikuiskaveri- ja tukihenkilötoiminnassa.

Ilmoittautumiset: tämän lomakkeen kautta viimeistään sunnuntaina 26.5.2024.

Kysymykset ja lisätiedot: Projektikoordinaattori Hanna Uotila-Laine (hanna.uotilalaine@omakamu.fi) ja toiminnanjohtaja Pekka Puukko (pekka.puukko@omakamu.fi)

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.