OmaKamu ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Katja Gortsakova

OmaKamu ry:n hallituksen vuoden ensimmäisessä kokouksessa 17.1.2024 puheenjohtajaksi valittiin Katja Gortsakova ja varapuheenjohtajaksi Petri Varis. Rahastonhoitajana jatkaa Elisa Nikkilä. Muut hallituksen jäsenet ovat Jenni MäkeläHannu Salminen sekä syyskokouksessa uudeksi jäseneksi valittu Jaana Korhola. Sihteerinä jatkaa OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja Pekka Puukko. Kuvasta puuttuu Jenni Mäkelä.

OmaKamu ry:n hallitus toimii vapaaehtoisvoimin, kiitos kaikille nykyisille ja aikaisemmille jäsenille panoksesta ja oman osaamisen jakamisesta. Pitkäaikainen puheenjohtaja Erkki Böös ja jäsen Eeva Heikkilä jättäytyivät pois hallituksesta vuonna 2023.

– Heidän kautensa oli suuren kehityksen aikaa yhdistyksessämme. Viimeisessä kokouksessaan joulukuussa puheenjohtaja Böös totesi jättävänsä tehtävänsä osittain haikein mutta turvallisin mielin, koska luottamus uuteen hallitukseen ja OmaKamun työntekijöihin on luja. Ensimmäisessä kokouksessa tunnelma oli innostunut. Uusi puheenjohtaja Katja otti kokouksen ohjakset käsiinsä hyvin valmistautuneena ja yhteistyöhenkeä luoden, Puukko kertoo.

Puheenjohtajaksi valittu Katja Gortsakova tuli OmaKamu-toimintaan vapaaehtoisena Kamuna ja jakaa tunnelmia tulevasta vuodesta.

– Fiilis tulevasta vuodesta on todella toiveikas ja inspiroitunut. Meillä on vielä paljon töitä tehtävänä lasten ja nuorten turvallisen ja tasapainoisen lapsuuden eteen Suomessa. Vaikka tilanne tuntuu joskus epätoivoiselta, hyvä henki ja aito tekemisen meininki vapaaehtoisjärjestöjen kentällä luovat toivoa. Meillä on paljon hyviä tekijöitä varmistamassa lasten tasapainoista ja turvallista kehitystä OmaKamu-toiminnan keinoin. Tuntuu mahtavalta, että olemme saaneet luotua yli 246 ainutlaatuista Kamu-suhdetta viime vuoden aikana seitsemässä eri kaupungissa, ja tällä tavalla tuoneet merkityksellisyyttä monien perheiden elämään, Gortsakova (kuvassa) kertoo.

Tärkeinä teemoina  kokouksessa olivat uuden hallituksen perehtyminen OmaKamu-toimintaan ja työntekijöiden arkeen entistä tarkemmin sekä OmaKamu-toiminnan tunnetuksi tekeminen valtakunnallisessa mediassa.

– Lähdin mukaan OmaKamu ry:n hallitukseen, koska halusin pystyä tekemään mahdollisimman paljon meidän yhteisen päämäärän eteen. Oikeastaan jo alkuhaastattelussa ilmoitin, että mielelläni autan kaikessa missä voin. Vapaaehtoisen Kamun roolin kautta aukesi myös paikka hallitukseen ja nyt tästä vuodesta eteenpäin saan myös kunnian toimia hallituksen puheenjohtajana. Meillä on loistava porukka kasassa hallituksessa, OmaKamu ry:n toiminnassa pääkaupunkiseudulla  ja valtakunnallisessa verkostossa. Meitä kaikkia yhdistävät samat arvot ja usko muutokseen. Tällaisten ihmisten ympäröimänä on luontevaa ja inspiroivaa tehdä töitä, Gortsakova tiivistää.

OmaKamun tiimiin ja OmaKamu ry:n hallituksen jäseniin pääsee tutustumaan kotisivuilla. Ollaan yhteydessä matalalla kynnyksellä.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.