REKRY – osa-aikainen projektikoordinaattori

OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka toteuttaa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä vapaaehtoistoiminnan keinoin. Rekrytoimme ja koulutamme pääkaupunkiseudulla vapaaehtoisia aikuisia toimimaan lasten pitkäaikaisina kavereina, eli Kamuina. Rakennamme yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa koko maan kattavaa yhteistoimintaverkostoa toimimaan OmaKamu -toimintamallin mukaisesti. Tällä hetkellä OmaKamu-toimintaa on pääkaupunkiseudun lisäksi Hämeenlinnassa Hämeen Setlementin, Lahdessa Harjulan Setlementin, Tampereella MLL Hämeen piirin ja Oulussa Parasta Lapsille ry:n toteuttamana. Tutustu meihin tarkemmin kotisivuillamme.

Haemme innostavaan joukkoomme osa-aikaista projektikoordinaattoria toteuttamaan valtakunnallisen selvityksen tukihenkilö- ja aikuiskaveritoiminnan lapsen kannalta turvallisuutta lisäävistä toimintakäytännöistä. STEA:n rahoittama hanke kuuluu toimenpiteenä STM:n valtakunnalliseen Väkivallaton lapsuus -toimenpidesuunnitelmaan 2020-2025. Hankkeen lopussa on tavoitteena laatia valtakunnalliset suositukset, joita toimijoiden tulisi noudattaa toiminnassaan.

Tehtävässä vastaat itsenäisesti selvitystyön toteuttamisesta, mutta tueksesi saat OmaKamu ry:n työtiimin sekä yhteistyökumppanitoimijoista muodostetun ohjausryhmän. Hankkeen pääyhteistyökumppanina on Lastensuojelun Keskusliitto. Muita yhteistyökumppaneita ovat Harjulan Setlementti ry, Hämeen Setlementti ry, MLL Hämeen piiri ry, Parasta Lapsille ry, EHJÄ ry, Yhteiset Lapsemme ry, Pelastakaa Lapset ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Helsingin kaupungin ja Vantaan kaupungin tukihenkilötoiminta.

Työtehtäviisi kuuluvat:
– Syvällinen perehtyminen tukihenkilö- ja aikuiskaveritoimintaan. Voidaksesi toteuttaa selvityksen on tärkeää perehtyä tukihenkilö- ja aikuiskaveritoimintaan; lainsäädäntöön, toiminnan periaatteisiin ja toimintakäytäntöihin sekä haasteisiin jne.

– Toimijoiden valtakunnallinen kartoittaminen ja kontaktointi. Yhteydenpito kaikkiin em. sektorilla toimiviin organisaatioihin valtakunnallisesti.

– Sisältösuunnitelu. Ideoit, suunnittelet ja toteutat selvityksen/ tutkimuksen, jolla saadaan kerättyä tietoa tukihenkilö- ja aikuiskaveritoiminnan valtakunnallisista lapsen turvallisuuttaa lisäävistä toimintakäytännöistä.

 – Mittaus, analysointi ja raportointi. Selvityksestä/tutkimuksesta saatujen tulosten perusteella teet analyysit ja johtopäätökset sekä ehdotukset valtakunnallisiksi kriteereistä lapsille turvallisista toimintakäytännöistä. Lisäksi vastaat hankkeen raportoinnista STEA:lle.

– Seminaarien/webinaarien suunnittelu ja toteutus. Keväällä olet päävastuussa webinaarista, jossa tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman laaja joukko ko. sektorin toimijoita. Loppusyksyllä vastaat seminaarista, jossa esitellään selvityksen/ tutkimuksen
tuloksia.

Toivomme sinulta:
– tehtävään soveltuvaa koulutusta, esim. sosiaali- tai terveydenhuoltoalan korkeakoulutus
– aiempaa kokemusta tieteellisen tutkimuksen tekemisestä
– itseohjautuvaa ja aktiivista työotetta
– hyvää organisointikykyä sekä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja
– erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa
– sykkivää sydäntä kehittää lasten hyvinvointia lisäävää toimintaa

 Järjestökentän tuntemuksen ja työkokemuksen katsomme eduksi.

Me tarjoamme:
– osa-aikaisen työsuhteen. Työ on 18,5 tuntia viikossa alkaa viimeistään 1.4.2024 ja päättyy 31.12.2024.
– mahdollisuuden olla mukana kehittämässä lasten hyvinvointia valtakunnallisesti
– moniammatillisen tuen työssä onnistumiseen ja ammatilliseen kehittymiseen
– mukavan ja innostavan työyhteisön
– työhyvinvointi- ja työterveyspalvelut

Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Palkka 1800 – 2000 €/ kk.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi 15.2.2024 mennessä toiminnanjohtaja Pekka Puukolle, pekka.puukko@omakamu.fi, 050 543 8383. Tiedustelut Pekka Puukolta to 8.2. ja pe 9.2. klo 15 – 16.30

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.