Ystäviä elämään – PikkuKamun äidin ajatuksia

OmaKamu-toiminnan keskiössä ovat aina lapset ja nuoret mutta toiminta tuo iloa ja tukea välillisesti myös perheelle. Kiitos kaikille perheille, että lähdette mukaan OmaKamu-toimintaan luomaan yhdessä verkostoja lapsille ja nuorille. Toukokuussa juhlitaan äitienpäivää ja kuukauden blogitekstissä PikkuKamun äiti kertoo ajatuksiaan toiminnasta ja Kamu-suhteen etenemisestä.

Olen kahden lapsen äiti ja molemmilla lapsillani on OmaKamu-toiminnan kautta vapaaehtoinen Kamu. Toivoin molemmille omia Kamuja, koska halusin lasten saavan “omaa aikaa”. Toivoin heille turvallisia aikuisia elämään, toimimaan ystävän roolissa.

Molemmat Kamut ovat osoittautuneet kivoiksi ja luotettaviksi. He ovat esimerkiksi käyneet lasten kanssa kirjastossa, ulkoilemassa, leikkipuistossa, piknikillä, huvipuistossa, luistelemassa ja pelailleet lautapelejä.

Kun oma lapsi lähtee tutustumaan vieraaseen aikuiseen, keskinäinen kemia vaikuttaa paljon. Jo ensimmäisessä aikuisten tapaamisessa tuli intuitio, miten tapaaminen lasten kanssa menisi. Pienemmän lapsen kanssa tutustuminen tapahtui pikkuhiljaa äidin mukana ololla, isomman lapsen kanssa tutustuminen on ollut nopeampaa, kun lasta ei jännitä ja hän pääsee tekemään kivoja juttuja.

Tulevaisuudelta toivon, että Kamu-suhteet jatkuvat ja lapset ovat saaneet pitkäaikaiset ja turvalliset aikuiset elämäänsä. OmaKamu-toiminta on merkityksellistä ja lapset saavat varmasti rikastuttavia kokemuksia. OmaKamulla on myös kivoja yhteisiä retkiä ja toivon, että lapset pääsevät niihin mukaan.

KIITOS toiminnasta!

-Äiti-

Haluaisitko lähteä mukaan hyvän mielen vapaaehtoistoimintaan tai hakea Kamua lapsellesi? Tule juhlistamaan kanssamme 10. toimintavuotta ja tutustumaan OmaKamu-toimintaan. 

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.