OmaKamun #kiitoskannustuksesta-kampanja pistää hyvän kiertämään

Pari vuotta sitten pohdin blogissani pienten hyvien tekojen merkitystä nuorelle itselleni ja sittemmin myös muille ihmisille. Lapsuuteni kokemuksilla aikuisen minulle antamasta ajasta on epäilemättä ollut vaikutusta siihen, että olen aikuisella iällä suuntautunut ihmisläheisille aloille edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia. 

Kokemani ja lukemani perusteella olen vakuuttunut, että elämässä kannattaa tehdä merkityksellisiä asioita muiden hyväksi, ellei ansiotyönä niin vaikka vapaaehtoisena. On selviä viitteitä siitä, että oman yksityisen edun ylittävät tavoitteet lisäävät yksilön omaakin hyvinvointia. Esimerkiksi juuri vapaaehtoistoiminta lisää tutkitusti onnellisuutta samaan tapaan kuin kiitollisuuden tunteet. 

Omassa päivätyössäni OmaKamussa voin edistää vapaaehtoistoimintaa, joka tuottaa pienin arkisin askelin hyvinvointia sekä yhä useammille vapaaehtoisille aikuisille Kamulle että PikkuKamuille, joita olemme voineet saattaa yhteen. 

Moni tähän toimintaan sitoutuneista aikuisista on itse kokenut, miten paljon hyvää mieltä lapsen kanssa vietetyt kiireettömät hetket tuottavat. Ne laajentavat kummankin elämänpiiriä ja avaavat ikkunoita uusiin mahdollisiin maailmoihin. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, osa näistäkin kokemuksista voi myöhemmin elämässä osoittautua käänteen tekeväksi.

Kiireen keskellä kannattaa ottaa itselleen aikaa ja pysähtyä miettimään, mikä omassa elämässä on tähän mennessä ollut ja edelleenkin on oikeasti tärkeää. Koska joulun aika ja vuodenvaihde tarjoavat monille meistä tähän tilaisuuden, halusimme OmaKamussa juuri nyt innostaa ihmisiä jakamaan kokemuksiaan kannustavan aikuisen ystävällisistä sanoista ja teoista somessa. 

Voimme tehdä näitä kokemuksia näkyväksi ja laittaa joukolla hyvän kiertämään, jakamalla näitä ehkä pieniä mutta tärkeitä muistoja aihetunnisteella #kiitoskannustuksesta #omakamu.

Pekka Puukko
Toiminnanjohtaja
OmaKamu ry

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.