#SaaUnelmoida

Tällä viikolla vietetään Lapsen oikeuksien viikkoa, jonka teemana tänä vuonna on lapsen oikeus tulevaisuuteen. OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja Pekka Puukko avasi ajatuksiaan unelmoinnista Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi.

pexels-visionpic-net-344060.jpg

Halusin pienenä eläinlääkäriksi. Tykkäsin eläimistä (tykkään edelleen) ja tunsin tarvetta niiden hoitamiseen. Minulla oli myös muovieläimistä koostuva farmi, jonka hoitajana leikin farmaria ja hoidin tarvittaessa sairastuneita eläimiä. Myöhemmin unelmat ja unelma-ammatit vaihtelivat. Yhdessä vaiheessa halusin urheilusankariksi, välillä futis- tai tennistähdeksi. Oli unelmani olleet mitkä tahansa, minulla on muistikuva, että unelmilleni ei naureskeltu tai niitä vähätelty. Elämä on sitten aikanaan näyttänyt suuntaa ja vienyt kohti sellaisia tehtäviä, joissa olen saanut kokea olevani toisille hyödyksi, vaikka sairauksista eläimiä parantavaa lääkäriä minusta ei tullutkaan.

“Unelmani on olla isona eläintenhoitaja.” – PikkuKamu, 9 v.

OmaKamussa koen olevani unelma-ammatissa. Voin olla mukana edistämässä lasten ja nuorten uskoa unelmiin. Lasten tulee saada unelmoida niin suurista asioista kuin mahdollista. Meidän aikuisten tehtävä on antaa siihen täysi mahdollisuus ja tuki. Elämä tuo aivan varmasti eteen asioita, jotka tuovat unelmiin realiteetteja, mutta myös uusia unelmia, jotka muuttuvat konkreettisiksi tavoitteiksi ja päämääriksi. Meidän aikuisten tärkein tehtävä on luoda lapsille uskoa tulevaisuuteen ja merkitykselliseen elämään. Merkitykselliseen elämään löytyy monia teitä. Me voimme kannustaa ja tukea lapsia löytämään omannäköisensä merkityksellinen, mielekkään elämän polku.

”Haluaisin olla isona näyttelijä.” – PikkuKamu, 11 v.

OmaKamu-toiminnan tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten kasvuprosessia ja kehittymistä kohti tasapainoista aikuisuutta sekä auttaa saavuttamaan oman henkilökohtaisen potentiaalinsa. Tehtävä on suuri ja merkittävä. Se velvoittaa meitä uskomaan unelmiin, sekä omiin että lasten.

Kirjoitus on toteutettu osana #saaunelmoida -somekampanjaa, jonka tarkoituksena on rohkaista lapsia ja nuoria unelmoimaan ja tavoittelemaan haaveitaan. Tule mukaan luomaan tulevaisuuden uskoa lapsille ja nuorille, ohjeet löydät täältä.


Pekka Puukko
OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja

Pekka on lastensuojelun alan asiantuntija ja yksi OmaKamun perustajajäsenistä. Vapaa-ajalla Pekka liikkuu paljon – etenkin palloilulajit ovat hänen mieleensä. Toisista välittäminen on arvo, joka ohjaa Pekan toimia niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

image.jpg

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.