Pidetään huolta toisistamme

Tämä vuosi on nostanut erityisellä tavalla esiin läheisten tarpeen. Tarpeen tukea ja auttaa toisiamme. Samalla olemme joutuneet kokemaan, kuinka haastavaa voi olla toisten ihmisten tapaaminen, läheistenkin.

Oma+kamu+0111+Kerron+181116+1600+px.jpg

Olisin halunnut olla paljon enemmän yhdessä murrosikää lähestyvän Joonan kanssa. Onneksi hän on ollut PikkuKamuni jo yli 6 vuotta, uskon suhteemme kestävän molemmin puolin hyvänä, vaikka tapaamiset ovat olleet normaalia harvemmassa. Sama haaste on saattanut olla Sinullakin? Hyväksytään tilanne ja muistetaan OmaKamu-toiminnan pitkä jänne. Sinnitellään vielä muutama kuukausi tavallista vähemmillä kohtaamisilla, niin päästään yhteiseen kesään 2021.

Vuosi on varmuudella haastanut myös ammattilaisiamme, jotka kaikesta huolimatta ovat pystyneet tukemaan lapsia, perheitä ja meitä aikuisia vapaaehtoisia. Koronaviruksen aiheuttamista hankaluuksista huolimatta OmaKamun toiminta on vuonna 2020 onnistunut hyvin. Niin hyvin, kuin se on ollut mahdollista onnistua.

Selailin verkkosivuiltamme muistini virkistykseksi tarinoita monista yhteisistä tapahtumistamme. Kun niihin lisää lukuisat vapaaehtoisten koulutukset, jotka on pystytty viemään läpi, osin etänä ja osin tapaamisissa, voi vain kiittää tekijöitämme. Laura Hämeenlinnassa, Päivi Lahdessa, Sanna Espoossa, Eeva, Laura ja Nelli Helsingissä sekä Pekka, suuri ja lämmin kiitos teille kaikille arvokkaasta työstänne! Samalla etähalaus ja kiitos kaikille vapaaehtoisille. Meille suurin kiitos on tietenkin PikkuKamun katse ja iloinen hymy.

”Aivosi kiittävät, kun teet hyvää toisille.” Virikkeitä on hyvä saada, tuo edellä oleva lainaus on Sanna Temisevän jakamasta Ylen linkistä. Artikkelissa oli paljon tutkittua ja kiinnostavaa tietoa ihmisten kokemasta, mm. katsekontaktin merkityksestä toiselle ihmiselle. Artikkelin ajatukset sopivat hienosti myös omaan vapaaehtoistoimintaamme lasten kanssa. Jutussa puhutaan myös, kuinka tärkeitä meille ovat kohtaamiset. ”Aivomme janoavat nähdyksi tulemisen kokemista.” Pidetään yhteyttä PikkuKamuihin, tavalla tai toisella.

Kohta on vuosi 2021. Tarve OmaKamu–toiminnalle on kasvanut tänä vuonna entistäkin suuremmaksi. Samaan aikaan kuntien talous ja Veikkaus-rahojen supistuminen tuovat kaikkeen vapaaehtoistoimintaan taloudellisia haasteita. Jos sinulla on tiedossa tahoja, yrityksiä tai yksityisiä, jotka haluaisivat tukea OmaKamua, niin ota minuun yhteyttä. Käännetään haasteet mahdollisuuksiksi!

Toivotan kaikille rauhallista joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta!

Pidetään toisistamme huolta ja pysytään terveinä.


Erkki Böös
Kamu vuodesta 2014

Erkki toimii Kamu-roolin lisäksi myös OmaKamun hallituksen puheenjohtajana. Tämä tuore eläkeläinen harjoittelee ukin mielenkiintoista elämää ja jatkaa kolmannen sektorin tehtävissä, aiempaa paremmalla ajalla. Mukaan on astunut myös uusi harrastus; proosat ovat vaihtuneet luovaan kirjoittamiseen.


Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.