Erilainen kevät

Olen iloinnut PikkuKamuni kehittymisestä hänen maalausharrastuksessaan. Hänelle maalaaminen on selvästi myös ajatuksia vapauttavaa tekemistä. Tapaamisemme ovat olleet viime viikot videoyhteyden varassa. Muutama päivä sitten näin äidin kuvaamana nuoren taiteilijan uusimmat työt. Erityisesti yksi kuva jäi mieleeni.

Menossa on OmaKamu -toiminnan 8. vuosi. Vasta neljä vuotta sitten saimme palkata ensimmäisen ammattilaisemme. Pekka Puukko tuli toiminnanjohtajaksemme ja uusi vaihe käynnistyi vauhdilla. Kun saimme STEA:n AK-avustuksen turvin viime vuonna palkata kolmannen ja neljännen ammattilaisen porukkaamme, pystyimme ottamaan seuraavan tiikerinloikan tuettavien lasten ja koulutettavien vapaaehtoisten määrässä.

Tämän kevään koulutukset olivat täynnä, kun Suomi Korona -viruksesta johtuen pysähtyi. Pk-seudun, Hämeenlinnan ja Lahden koulutuksiin oli tulossa kiitettävästi uusia Kamuiksi haluavia. Heitä odotti rinnalleen kulkemaan kymmeniä lapsia. Koronatilanteesta johtuen vapaaehtoisten koulutukset siirtyivät tuonnemmaksi, mutta tarve lasten pitkäaikaiseen tukemiseen ei varmastikaan ole vähenemässä. OmaKamu-toiminta ei silti ole pysähtynyt. Facebook-ryhmässämme on nähty jo monia tapoja pitää yhteyttä lasten ja aikuisten Kamujen kesken tänäkin aikana.

On ollut hienoa kuulla Kamujen kertovan ystävystymisestään PikkuKamun kanssa, ja siitä kuinka molemmat nauttivat yhteisistä tapaamisista.Tarvitsemme edelleen lisää vapaaehtoisia, erityisesti meistä miehistä on pulaa. Kamut, kertokaa kaikille tutuillenne hyvästä toiminnastanne! Itselleni oli iloinen yllätys, kun kaksi mieskaveriani toisistaan tietämättä päätti viime vuonna tulla koulutukseemme.

Palaan alussa mainitsemaani tauluun.

PikkuKamun maalaus

PikkuKamun maalaus

Värikylläisyyden keskelle nuori taiteilijaystäväni on kirjoittanut sanan CORONA. Lapset ja nuoret kuulevat, samoin kuin mekin, koko ajan tästä uudesta sairaudesta. Pidetään mielemme ja aistimme avoimina. Tuodaan iloa ja optimismia kaikille lähipiirissämme, tietysti myös kaikille lapsille. He tarvitsevat sitä. Tässä on hieno paikka kiittää Sinua vapaaehtoisesta työstäsi OmaKamu-toiminnassa. Tiedän, että kiitosta enemmän meitä lämmittää mukanaolon tuoma ilo.

Luotettava, vastuullinen OmaKamu -toiminta edellyttää vankan osaamisen omaavia ammattilaisia mm. kouluttamaan Kamuja ja pitämään yhteyksiä lasten perheisiin ja järjestämään kaikille meille toimintaa. Kaikki tämä taas edellyttää pitkäaikaista rahoitusta. STEA on tukenut toimintaamme hienosti, nyt viidettä vuotta. Erityiskiitoksen ansaitsee myös Päivikki ja Sakari Sohlbergin Säätiö, joka tukee meitä jo neljättä vuotta. Kiitos myös kaikille muille yksityisille ja yhteisöllisille tukijoillemme. Tarvitsemme rahoituksen lisäystä kipeästi myös ensi vuodelle. Toivottavasti luotettava ja mitatusti tehokas toimintamme saa kaipaamaansa rahallista tukea jatkossakin.

Toimintakertomukseen viime vuodelta on kirjattu, kuinka OmaKamu-toiminta on juurtunut vahvasti Helsinkiin ja Espooseen. Kasvatamme toimintaamme Vantaalla heti kun siihen saadaan osaava käsipari. Hämeenlinnassa Hämeen Setlementti ja Lahdessa Harjulan Setlementti ovat hienosti toteuttaneet omien muiden toimintojensa rinnalla OK-toimintaa. Tampereella olemme saamassa kumppaniksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry:n. MLL:n Hämeen piiri ja Tampereen kaupunki ovat käynnistämässä innolla OK-toimintaa tuellamme viimeistään ensi vuonna.

Aurinkoisin kevätterveisin

Erkki Böös
Kamu ja hallituksen pj.

PS. Oletko jo liittynyt yhdistyksen jäseneksi. Jos et, niin tee se tänään. Ohjeet löydät kotisivuilta.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.