Taidetta ja tukea – taidehuutokauppa OmaKamun hyväksi

Lokakuussa OmaKamu-toimintaa on mahdollista tukea taidehuutokaupassa. Kuvataiteilija Heli Kemiläinen lahjoittaa “pyrähdys” -teoksen tuotot lyhentämättöminä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Lokakuun blogitekstissä Heli kertoo lisää luovasta matkastaan ja harrastamisen mahdollisuuksista. Huutokauppa toteutetaan yhteistyössä Gumbostrand Konst & Formin kanssa.

Huutokauppa päättyi 31.10.2021 tuloksenaan huimat 600 euroa! Kiitos kaikille osallistujille ja taidehuutokaupan mahdollistajille.

Huutokaupattava “pyrähdys” -teos.

Huutokaupattava “pyrähdys” -teos.

Olen tykännyt piirtää lapsesta asti. Ala-asteikäisenä pääsin opiskelemaan taidetta Joensuussa olevaan Pekkalan kuvataidekouluun ihanien ja nuorten maailmaa ymmärtävien opettajien opastukseen. Polku johti toiseen ja taiteesta tuli minulle ammatti. Minulle itselleni mahdollisuus harrastaa ja toteuttaa itseäni on ollut todella arvokasta; harrastus voi tarjota elämyksiä ja kokemuksia, ja antaa parhaillaan elämälle suunnan.

Koen harrastuksien merkityksen lapsille ja nuorille tärkeäksi. Harrastamisen kautta lapsi kehittää taitojaan, näkemyksiä ja laajentaa maailmankuvaansa. Harrastus voi olla tie solmia uusia ihmissuhteita ja turvallisia kontakteja yhteisten kiinnostusten ja tekemisen kautta. Harrastus voi olla myös väylä lapselle tulla kohdatuksi uudella tavalla, arvokkaana ja kykenevänä. Harrastaminen ja tekeminen voi antaa lapselle kokemuksen merkityksellisyydestä ja antaa onnistumisen kokemuksia. Harrastaminen voi lisätä hyvinvointia ja sitä kautta onnellisuutta.

Haluankin teokseni huutokauppaamisen kautta suunnata varoja juuri lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen ja päästä sitä kautta mukaan yhteiseen iloon!


Taiteilijasta

Kuvataiteilija Heli Kemiläinen

Kuvataiteilija Heli Kemiläinen

Heli Kemiläinen (s.1985) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jolla on juuret Pohjois-Karjalassa Joensuussa. Hän on opiskellut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa, josta valmistui 2009.  Sittemmin hän on opiskellut Aalto Yliopistossa, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Helsingissä, josta Kemiläinen on valmistunut 2015 taiteiden maisteriksi. Hän tekee kuvituksia, piirustuksia, maalauksia ja seinämaalauksia.

Teoksissani yhdistyvät mielikuvat ja kokemukseni, joiden kautta haluan ilmaista katsojalle tapaani käsitellä maailmaa. Töilläni haluan ilmaista elämän kauneutta, sen moninaisuutta ja pienten asioiden merkityksellisyyttä, iloa. Haluan herättää katsojassa erilaisia ajatuksia ja nostaa myös epäkohtia esiin. Työskennellessäni yritän vangita katoavan hetken ja tunnelman paperille, jotta se säilyisi ja olisi konkreettisesti mukana elämässäni. Taide on minulle tapa pohtia, jäsentää ja käsitellä kokemaani ja näkemyksiäni.”


Luovaa syksyä kaikille!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.