Kannustusta ilman odotuksia

OmaKamu-toiminnassa alkuajoista lähtien mukana ollut Jarkko Nieminen kertoo mikä sai hänet mukaan toimintaan. Lapsena saatu kannustus ilman odotuksia luo luottamuksellisen ilmapiirin, tilaa kasvaa ja kokeilla omia rajoja sekä siipiä. Nyt Jarkko haluaa antaa takaisin saamaansa tukea ja kannustaa kaikkia laittamaan hyvän kiertämään.

Jarkko Nieminen, PikkuKamu ja Kamu OmaKamun tennistapahtumassa vuonna 2019.

Jarkko Nieminen, PikkuKamu ja Kamu OmaKamun tennistapahtumassa vuonna 2019.

Olen ollut hyvin onnekas. Ympärilläni on aina ollut ihmisiä, joihin olen voinut luottaa ja jotka ovat kuunnelleet minua ja nähneet minut sellaisena kuin olen. Minua on kannustettu tekemään asioita, joista nautin. Menestyksestäni on iloittu, mutta olisin ollut yhtä rakastettu riippumatta siitä mitä olisin päätynyt tekemään. On huikea tunne tulla nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin on. Odotusten sijaan toivotaan, että olisi vain onnellinen ja voisi hyvin. Sellainen luo luottamuksellisen ilmapiirin, turvallisen tilan kasvaa ja kokeilla omia rajoja sekä siipiä.

Tajusin jossain vaiheessa aikuisuuden kynnyksellä, miten monet joutuvat elämään vailla sellaista tukea, jota olen saanut itse osakseni. Siksi olen halunnut olla mukana toiminnassa missä varmistetaan, että on olemassa luotettavia aikuisia lapsille ja nuorille, jotka eri syistä kaipaavat aikuista kaveria kannustamaan ja tukemaan omaa tietä aikuiseksi. Tämä oli merkittävä syy, miksi lähdin mukaan OmaKamu-toimintaan.

Uskon, että voisimme paremmin, jos jokainen laittaisi hyvän kiertämään – sysäämällä liikkeelle sitä hyvää, mitä itsellä on yllin kyllin ja josta jollain toisella on puutetta. Minuun on aina luotettu ja minä olen aina saanut luottaa. Nyt haluan itse olla luotettava aikuinen ja antaa takaisin saamaani hyvää. Koen todella merkitykselliseksi olla mukana toiminnassa, joka parhaimmillaan mahdollistaa elinikäisten luottamus- ja ystävyyssuhteiden syntymisen.


Kuva: Juha Laitalainen

Kuva: Juha Laitalainen

Jarkko Nieminen
OmaKamun neuvottelukunnan jäsen

Jarkko on OmaKamu-toiminnassa alkuvaiheesta lähtien mukana ollut kansainvälisesti menestynyt tennispelaaja ja OmaKamun neuvottelukunnan jäsen. Jarkon vapaa-aikaan kuuluu vahvasti lukeminen, musiikki, levyjen kuuntelu, keikat ja ystävät.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.