Tarinoita toiminnasta ja Halli hylkeenpoikasesta

Tarinat sopivat syksyyn! Syyskuun blogissa seilataan valtakunnallisen risteilyn mukana ja päästään nauttimaan kertomuksesta, jonka pääkaupunkiseudun Kamu-parit kirjoittivat reissun bussimatkan aikana.

OmaKamun valtakunnallinen risteily seilasi lauantaina 3.9. Osallistujia oli yli 70 PK-seudulta, Lahdesta, Hämeenlinnasta ja Tampereelta. Viimeisimpänä OmaKamu-toimintaa tarjoavien kaupunkien joukkoon on liittynyt Tampere ja tällä kertaa päästiinkin tervehtimään uusia OmaKamu-yhteisön jäseniä Laukontorilla, josta lähdettiin yhdessä Tampereen kauniiseen Viikinsaareen.

Risteilyllä PikkuKamut pääsivät muun muassa vierailemaan komentosillalla ja rohkeimmat saivat ohjata alusta kapteenin johdolla. Bingolaudan avulla pystyi bongailemaan vesistön merkkejä ja valokuvauspisteessä pääsi nappaamaan muiston asiaankuuluvien asusteiden kanssa. On aina ilo nähdä kasvavaa joukkoa ja vaihtaa kuulumisia. Bussimatkan piristykseksi PK-seudun OmaKamu parit tekivät yhdessä risteilyn inspiroimana tarinan. Ota siis hyvä lukuasento ja viihdy hetki pienen joutsenen ja Halli hylkeenpoikasen kanssa.

Pieni joutsen ja Halli hylkeenpoikanen

Pieni joutsen lähti aurinkoisena päivänä risteilylle Lintulahdelle. Aamupala oli jäädä väliin, kun jännitti niin paljon. Jännitys helpotti, kun hän huomasi, että hän ei ole yksin. Risteilyllä oli paljon kaikkea kivaa tekemistä kuten esimerkiksi maisemista nauttimista, buffetista syömistä ja yhdessäoloa ystävien kanssa! Jonka jälkeen jatkoimme matkaa hyvällä fiiliksellä Lintulahtea päin. Matkalla hämmästelimme suurta joutsenperhettä. Sen jälkeen jatkoimme taas matkaa.

Yhtäkkiä kuului omituinen ääni. Vedessä polski Halli hylkeenpoikanen. Pieni joutsen huusi iloisena Halli hylkeenpoikaselle:

– Hei kaveri, ollaanko kavereita?

Halli hylkeenpoikanen sukelsi syvälle veteen ja hyppäsi pyöreä kuuppa edellä tykinkuulan lailla vedestä tehden voltin ja huusi ääni riemusta kiljuen:

– Jee, jippie ja jee, hurraa! Tietysti ollaan kavereita.

– Haluatko lentää kanssamme? Kysyi pieni joutsen Hallilta.

– Haluaisin kyllä, mutta miten? Sanoi Halli.

– Meidän joutsenperhe lennättää sinua siivillään ja jaloilla kiinni pitäen!

– Mahtavaa olla hetken yksi teistä, Halli-joutsen! Sanoi Halli hylkeenpoikanen.

Kiitos tarinan toteuttajille. OmaKamu toivottaa oikein lämmintä ja mielikuvituksellista syksyä kaikille. Jos haluaisit mukaan OmaKamu-toimintaan vapaaehtoisena Kamuna, pääset tutustumaan tuleviin OmaKamu-ksiin eri kaupungeissa tästä.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.