Kurkistus vapaaehtoisten virkistysiltaan

Kolme vapaaehtoista istuu pöydän ympärillä ja maalaa. Huone ja pöytä on täynnä värikkäitä maaleja ja taidetarvikkeita.

Vapaaehtoistoiminta on arvokasta ja tärkeää. OmaKamu-toiminnassa aikuisena ystävänä eli Kamuna, toimiminen tuo ilon kokemuksia paitsi lapsen elämään, myös merkityksellistä sisältöä vapaaehtoiselle itselleen. Vuonna 2023 166 Kamu-paria vietti yhteistä aikaa pääkaupunkiseudulla. ”Olemme saaneet Kamusta lapselle uuden ystävän, joka vahvistaa lapsen itsetuntoa ja jonka tapaamista lapsi odottaa”, kertoi yksi mukana olevista perheistä. Huhtikuun blogissa toiminnanohjaaja Heli jakaa tunnelmia vapaaehtoisten virkistysillasta.


Vapaaehtoisten virkistäytyminen on kiitollisuuden osoitus meidän yhdistykseltämme vapaaehtoisille heidän arvokkaasta panoksestaan lapsen aikuisena ystävänä. Virkistystoiminnassamme pyrimme luomaan rennon ja lämminhenkisen ilmapiirin, jossa vapaaehtoisemme voivat rentoutua ja nauttia toistensa seurasta. Huhtikuussa pk-seudun Kamut pääsivät osallistumaan virkistysiltaan, jossa saimme uppoutua  yhdessä maalaamisen maailmaan ja antaa luovuuden virrata. Kokoonnuimme huhtikuisena iltana Malmille taiteilija Riika Nickin (kuvassa) taidestudiolle lähes parinkymmenen vapaaehtoisen voimin.

Illan aluksi kokoontuminen maalaustarvikkeiden äärelle loi välittömästi innostavan tunnelman. Riika johdatti meidät intuitiivisen akryylimaalauksen maailmaan opettamalla meille ensin erilaisia maalaustekniikoita. Intuitiivisessa akryylimaalauksessa tunne ohjaa prosessia ja oikeita tai vääriä tapoja luoda, ei ole. Maalaamisessa voidaan hyödyntää lähes mitä tahansa välineitä tai materiaaleja. Opetushetken jälkeen jokainen sai luoda juuri omannäköisensä ja oman tunteensa pohjalta näköisensä taideteoksen. 

Ilta oli lämminhenkinen ja antoi mahdollisuuden irrottautua arjen vaatimuksista. ”Oli ihanaa, päivän kiireet unohtui ja tuntematon taiteilija tuli esiin” kiteytti yksi Kamuista hyvin illan antia. Palautteen perusteella moni Kamu aikoi viedä myös uusia maalausoppeja Kamu-suhteeseen ja kokeilla akryylimaalausta PikkuKamun kanssa. Lämmin kiitos siis Riikalle taidepajasta. Erityiskiitos kuuluu myös kaikille meidän Kamuille, jotka sitoutuvat pitkäkestoisesti toimimaan lapsen aikuiskaverina. Teidän avullanne maailma on taas hitusen valoisampi paikka! 

Toiminnanohjaaja, Heli Pietikäinen

Oletko miettinyt vapaaehtoistoimintaa lasten ja nuorten parissa? Etsimme nyt uusia aikuisia mukavaan porukkaamme pääkaupunkiseudulla. Seuraava pk-seudun koulutus starttaa 6.6. Tikkurilassa. OmaKamu-toimintaa on mahdollista tulla mukaan myös Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa. Lisätietoja kaikkien kaupunkien koulutuksista löydät täältä.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.