PikkuKamun äidin ajatuksia

OmaKamu-toiminnan keskipisteessä ovat lapset ja nuoret mutta toiminta tuo iloa ja tukea välillisesti koko perheelle. Kiitos kaikille perheille, että lähdette mukaan OmaKamu-toimintaan ja voimme yhdessä luoda verkostoja lapsille ja nuorille. Toukokuussa juhlitaan äitienpäivää ja julkaisemme nyt uudestaan keväällä 2023 PikkuKamun äidin kirjoittaman blogitekstin.

Olen kahden lapsen äiti ja molemmilla lapsillani on OmaKamu-toiminnan kautta vapaaehtoinen Kamu. Toivoin molemmille omia Kamuja, koska halusin lasten saavan “omaa aikaa”. Toivoin heille turvallisia aikuisia elämään, toimimaan ystävän roolissa.

Molemmat Kamut ovat osoittautuneet kivoiksi ja luotettaviksi. He ovat esimerkiksi käyneet lasten kanssa kirjastossa, ulkoilemassa, leikkipuistossa, piknikillä, huvipuistossa, luistelemassa ja pelailleet lautapelejä.

Kun oma lapsi lähtee tutustumaan vieraaseen aikuiseen, keskinäinen kemia vaikuttaa paljon. Jo ensimmäisessä aikuisten tapaamisessa tuli intuitio, miten tapaaminen lasten kanssa menisi. Pienemmän lapsen kanssa tutustuminen tapahtui pikkuhiljaa äidin mukana ololla, isomman lapsen kanssa tutustuminen on ollut nopeampaa, kun lasta ei jännitä ja hän pääsee tekemään kivoja juttuja.

Tulevaisuudelta toivon, että Kamu-suhteet jatkuvat ja lapset ovat saaneet pitkäaikaiset ja turvalliset aikuiset elämäänsä. OmaKamu-toiminta on merkityksellistä ja lapset saavat varmasti rikastuttavia kokemuksia. OmaKamulla on myös kivoja yhteisiä retkiä ja toivon, että lapset pääsevät niihin mukaan.

KIITOS toiminnasta!

Teksti on julkaistu ensimmäisen kerran OmaKamun blogissa toukokuussa 2023. Kuva on otettu OmaKamu ry:n tapahtumassa Helsingissä maaliskuusssa 2022, jossa PikkuKamut saivat kirjoittaa liiduilla palautetta ja terveisiä.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.