10 tarinaa toiminnasta – Espoo

Vuonna 2023 juhlitaan OmaKamu-toiminnan kymmenettä toimintavuotta. Vuoden aikana pääsemme tutustumaan OmaKamu-toimintaa toteuttaviin kaupunkeihin ja erilaisiin tapahtumiin. Maaliskuussa vieraillaan Espoossa ja nostetaan nuorten ääntä kuuluville!

Espoolaisia Kamuja ja PikkuKamuja on ollut mukana OmaKamu-toiminnassa jo ihan alkuvuosista lähtien, mutta kunnolla Espoon alueen toimintaan päästiin panostamaan vuonna 2019. Yhteistyö Espoon kaupungin kanssa on alusta asti ollut hyvää ja OmaKamu on myös osa Espoossa toimivien järjestöjen tiivistä verkostoa.

Espooseen on muodostunut mukava Kamu-parien yhteisö ja yhdessä on vuosien varrella kokoonnuttu esimerkiksi talvinuotion äärelle, vierailtu Espoon keskuspaloasemalle ja retkeilty Vasikkasaaressa. Nykyään OmaKamulla on myös toimistohuone Espoossa, Hyte ry:n kansalaistoiminnan keskuksessa, jossa myös maaliskuisena maanantai-iltana vietettiin espoolaisten nuorten PikkuKamujen OmaPolku-tapahtumaa.

-OmaPolku-tapahtuma on kehitetty erityisesti sitä varten, että lapset ja nuoret saisivat monipuolisia mahdollisuuksia kertoa toiveistaan ja ajatuksistaan OmaKamu-toimintaan liittyen, kertoo vastaava toiminnanohjaaja Sanna Temisevä. Tapahtuma toteutetaan säännöllisesti eri toimintapaikkakunnilla. Tällä kertaa tapahtuma oli suunnattu yli 12-vuotiaille nuorille, joiden kanssa pohdittiin sitä, miksi Kamuja tarvitaan. Kysymystä työstettiin yhdessä kollaasitekniikan keinoin mm. lehtileikkeitä, tarroja ja spray-kyniä käyttäen ja yhdessä jutellen, toiminnanohjaajien Heli Pietikäisen ja Julia Kuuselan ohjauksessa. Lopuksi lähdettiin yhdessä keilaamaan alakerran keilahalliin.

 

Kamuja tarvitaan, ettei tarvitse olla yksin. Ystävät auttavat ja yhdessä voi oppia uutta. On tärkeää että jonkun kanssa voi tehdä kivoja asioita yhdessä. Kamu kysyy, että mitä kuuluu? 

Lähtisitkö sinäkin Kamuksi kaveria tarvitsevalle lapselle tai nuorelle? Uusia Kamuja tarvitaan ja seuraavat koulutukset alkavat toukokuussa PK-seudulla, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa! Ilmoittaudu mukaan!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.