10 tarinaa toiminnasta – Hyvää joulua

Vuonna 2023 juhlitaan OmaKamu-toiminnan kymmenettä toimintavuotta. Vuoden aikana olemme päässeet tutustumaan OmaKamu-toimintaa toteuttaviin kaupunkeihin ja erilaisiin tapahtumiin. Nyt on aika kiittää juhlavuodesta ja kurkistaa, missä tunnelmissa vuosi on eri toiminta-alueillamme päättymässä!

Vuoden 2023 aikana 246 Kamu-paria vietti aikaa yhdessä seitsemässä kaupungissa ympäri Suomea. Juhlavuoden aikana saimme toivottaa mukaan 83 uutta vapaaehtoista ystävää ja startata toiminnan Oulun alueella. 10-vuotta OmaKamu-toimintaa tarkoittaa lukemattomia hetkiä yhteistä aikaa, muistoja ja läsnäolon kokemuksia lapsille ja nuorille. OmaKamu-toimintaa ei tehdä yksin.

Iloista joulua Lahdesta! Täällä OmaKamun väki vietti Joulujuhlaa Harjulassa nauttien
Teatteri Tuomikon Suuri Seikkailu -esityksestä, puurosta ja jouluherkuista. Kaikki saivat
askarrella ja syntyi monenmoisia jouluisia taideteoksia. Joulupukkikin poikkesi lahjoineen. Oli ilo viettää joulujuhlaa yhdessä meidän hienolla porukalla!


Tervehdys Oulusta! On hienoa päättää vuosi mukavasti alkaneella toiminnalla. Hengähdämme hetken Joulua viettäen ja ensi vuonna taas Kamu-parien tutustuminen
jatkuu, uudet Kamut ja PikkuKamut pääsevät aloittamaan yhteisen matkan ja koulutamme innokkaita Kamuja mukaan toimintaan. ”Joulun taika, onnen aika luonas viihtyköön. Suokoon sulle lepohetken. Kiirees väistyköön! Tulkoon joulu rauhallinen, uusi vuosi onnellinen.” Oulun OmaKamu-toiminta toivottaa hyvää joulua kaikille!

Tampereen OmaKamulaiset toivottavat jouluiloa! Täällä vietettiin Kamujen pikkujouluja yhdessä MLL Hämeenpiirin tukihenkilöiden kanssa, maittavan ruoan ja mysteeripakohuonepelin merkeissä. Oli mukava kuulla vapaaehtoisten kokemuksia, jaettuja vinkkejä ja naurun remakkaa mysteeriä selvitettäessä. Ensi vuonna vietetään varmasti taas paljon aikaa yhdessä!

Hämeenlinnan OmaKamu toiminta oli viime viikon lopulla mukana Hämeen Setlementin vapaaehtoisten kiitosjuhlassa. Juhlistimme yhdessä sitä huikeaa työtä ja valtavaa panosta, jonka vapaaehtoisemme antavat.

Kiitosjuhlan jälkeen meistä osa suuntasi vielä monikulttuuriseen joulujuhlaan moikkaamaan pukkia ja nauttimaan illan esityksistä.

Pääkaupunkiseudulla PikkuKamut, Kamut ja perheet kokoontuivat perinteiseen glögijuhlaan nauttimaan jouluisista herkuista ja improvisaatioteatterista. Juhlan aikana oli mahdollisuus jouluiseen valokuvaukseen ja yhteisen jättijoulukortin askarteluun. Lisäksi PikkuKamut saivat antaa vuosipalautetta OmaKamu-toiminnasta. Lapset esittivät toiveita tapahtumista ja tekemisestä, muistelivat tämän vuoden Kamu-tapaamisia, sekä pohtivat, miltä Kamun kanssa oleminen on tuntunut. Lasten ja nuorten kanssa juttelu ja heidän palautteensa kuuleminen oli merkityksellinen päätös tälle vuodelle. Kiitos kuluneesta vuodesta ja oikein lämmin joulutervehdys kaikille!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.