OmaKamu-toiminta Ouluun

Lasten ja nuorten hyvinvointia vapaaehtoisvoimin edistävä OmaKamu ry käynnistää 10. toimintavuotensa laajentamalla toimintaansa Ouluun. Toiminnan piirissä on tällä hetkellä yli 160 lasta ja aikuista PK-seudulla, Lahdessa, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Toimintaa Oulun alueella koordinoi lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistävä kansalaisjärjestö Parasta Lapsille ry.

”Toivotamme oululaiset tervetulleiksi mukaan OmaKamu-toimintaan. Tarve toiminnalle on täällä suuri, ja toivomme mahdollisimman monen lapsen ja nuoren saavan tukea luotettavilta aikuiskavereilta. OmaKamun valmis toimintamalli auttaa meitä käynnistämään toiminnan nopeasti ja tehokkaasti”,  Parasta lapsille ry:n toiminnanjohtaja Sari Nikula kertoo. 

OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja Pekka Puukko huomauttaa, että vaikka lapsiperheitä tuetaan monin tavoin kunnallisen sosiaalitoimen kautta, se tapahtuu liian usein vasta siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat kehittyneet jo pitkälle. Lapsiperheet tarvitsevat julkisen tuen rinnalle ennaltaehkäisevää ja pitkäkestoista tukea. Lue koko tiedote tästä.

REKRY – toiminnanohjaajaksi Ouluun

Toiminnan starttaamiseksi yhdessä sidosryhmien kanssa haemme joukkoomme lastensuojelualaan perehtynyttä henkilöä OmaKamu-toiminnan ohjaajaksi ja kouluttajaksi uuteen STEA rahoitteiseen hankkeeseen vuosille 2023–2025. 

Tehtävänä on rekrytoida ja kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia toimimaan lasten Kamuina eli tukihenkilöinä. Toiminnanohjaaja osallistuu myös yhdistyksen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään. Toimenkuva sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputyötä. Työnantajanasi toimii Parasta Lapsille ry ja työn suorittamispaikkana on toimipisteemme Oulussa. Toimintaa ohjaa OmaKamu-toiminnan strategia ja tukenasi sinulla on OmaKamu ry:n yhteistoimintaverkosto. Lue lisää tästä ja hae mukaan viimeistään 31.1.2023.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.