OmaKamu tiimi

Pekka Puukko

Toiminnanjohtaja
pekka.puukko@omakamu.fi
p. 0505438383

”Olen perheellinen, kolmen tytön isä ja yhden naisen mies. Harrastan liikuntaa (erityisesti palloilulajeja), lukemista, ruoan laittamista ja siitä nauttimista. Elämäni tärkeitä asioita ovat perhe, ystävyys, oma ja muiden hyvinvointi. Lastensuojelun alalla olen toiminut vapaaehtoisena vuodesta -95 ja erilaisissa ammatillisissa tehtävissä vuodesta 2002 alkaen, mm. vuosina 2007–2011 Pienperheyhdistyksessä Mieskaveritoiminnan ohjaajana. Olen OmaKamu ry:ssä, koska haluan olla mukana edistämässä toisista välittämisen kulttuuria yhteiskunnassamme. Uskon, että toisista välittäminen on tärkeää myös oman hyvinvoinnin kannalta.”

Sanna Temisevä

Vastaava toiminnanohjaaja
sanna.temiseva@omakamu.fi
p. 050 542 8383

”Olen koulutukseltani sosionomi ja työskennellyt vuosien ajan lastensuojelussa erilaisissa tehtävissä. Järjestötyöhön hakeuduin, koska tahdon olla edistämässä yhteisöllisyyttä ja lasten hyvinvointia oikea-aikaisesti ja ilon kautta! Toimin OmaKamun valtakunnallisen toiminnanohjaajien tiimin vastaavana ja teen asiakastyötä espoolaisten perheiden parissa. Koordinoitua OmaKamu-toimintaa tarvitaan, jotta ihmiset löytävät toisensa, aito ihmissuhde pääsee turvallisesti alkuun ja sitä tuetaan matkan varrella.

OmaKamun toiminnanohjaajana tahdon tukea vapaaehtoisia Kamuja heidän tärkeässä tehtävässään ja varmistaa, että PikkuKamut perheineen saavat elämäänsä juuri heille sopivan turvallisen aikuisen. Tiiminvetäjänä haluan, että toimintamme on valtakunnallisesti laadukasta ja että kaikilla työkavereillani on hyvä olla osa tätä tiimiä. 

Vapaa-ajallani minut löytää varmimmin tatamilta brasilialaisen jujutsun harjoituksista tai kilpailuista. Viihdyn myös eläinten parissa ja luonnossa, erityisesti meren äärellä, sekä kotisohvalla puolison kainalossa.

Eeva Airikkala

Toiminnanohjaaja
eeva.airikkala@omakamu.fi
p. 050 546 8383

”Olen alunperin Nurmijärveltä kotoisin, mutta aikanaan opiskelujen myötä sujuvasti helsinkiläistynyt sosionomi. Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä vauhdikas karvakaveri Nukka. Vapaa-aikani kuluukin suurelta osin koirani kanssa harrastaessa, mutta harrastan lisäksi kuntonyrkkeilyä sekä kesäisin kajakkimelontaa. Olen myös intohimoinen lautapelien pelaaja, joten pelikaverin minusta saa takuuvarmasti!

Ennen OmaKamulle tuloa olen toiminut järjestöpuolella vammaistyössä niin lasten kuin aikuisten parissa sekä vanhustyön puolella päivätoiminnan ohjaajana. Minulla on myös kokemusta maahanmuuttotyöstä järjestöissä, joten moninaisuus on ollut varsin kokonaisvaltaisesti kantava teema työurallani. Koen yhteisöllisyyden tukemisen sekä hyvinvoinnin edistämisen erittäin tärkeiksi motivaattoreiksi työssäni. Haluan omalta osaltani mahdollistaa turvallisten, merkityksellisten ja avartavien suhteiden syntymisen vapaaehtoisten Kamujen ja PikkuKamujen välillä. Olen osa OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimiä ja minut löytää Helsingin toimipisteestä.”

Heli Pietikäinen

Toiminnanohjaaja
heli.pietikainen@omakamu.fi
p. 050 301 2106

Olen Keski-Suomesta Helsinkiin saapunut sosionomi ja yhteiskuntatieteiden loppuvaiheen maisteriopiskelija. Aiemmin olen työskennellyt varhaiskasvatuksen opettajana sekä lastensuojelun sijaishuollon ja perhekuntoutuksen ohjaajana. Järjestöpuolella olen sekä koordinoinut vapaaehtoistoimintaa että toiminut itse vapaaehtoisena tukihenkilönä kouluikäiselle lapselle. 

Työskentelen pääasiallisesti Espoossa osana pääkaupunkiseudun OmaKamu-tiimiä. Työssäni tuen Kamuja ja Pikkukamuja ystävyyden kaikissa vaiheissa. Lapsen kokemus, että hänet kuullaan ja kohdataan, on työssäni merkityksellisintä ja ohjaa kaikkea tekemistä. 

Vapaa-ajalla seikkailen leikkipuistoissa ja luonnossa perheeni kanssa, eksyn Helsingin lenkkipoluilla sekä tanssin lattareiden tahtiin.

Hanna Karosto

Toiminnanohjaaja
hanna.karosto@omakamu.fi
p. 050 378 8866

”Olen koulutukseltani sosionomi ja tehnyt töitä niin lasten, perheiden kuin nuortenkin kanssa. Asuin reilut yhdeksän vuotta Lontoossa tehden työtä ulkosuomalaisten yhteisönrakentajana ja tukijana. Nyt takaisin Suomeen muutettuani olen erityisesti iloinnut Suomen vuodenajoista, irtokarkkivalikoimasta sekä metsäretkistä koirani kanssa.  

Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Koen tärkeäksi päästä mahdollistamaan Kamu-suhteita, koska uskon ettei kenelläkään lapsella tai nuorella ole elämässään liikaa turvallisia ja merkityksellisiä aikuisia. On ilo auttaa vapaaehtoisia löytämään oma paikkansa ja tapansa auttaa ja tukea toisia! Olen osa OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimiä ja toimin erityisesti Vantaan alueella.”

Ronja Koistinen

Viestintäkoordinaattori
ronja.koistinen@omakamu.fi
p. 050 378 8055

”Vaihtelevat työt projektien, viestinnän ja tapahtumien parissa johtivat lopulta järjestökentälle. Olen kiinnostunut erityisesti järjestöille sopivasta, hyvän mielen mediasisällön tuottamisesta.

Haluan aina kokeilla uutta ja ideapankkini inspiroituu loputtomasti vapaaehtoisten ja järjestökentällä toimivien ammattilaisten tärkeästä työstä ja sitoutumisesta. Nostan toisista välittämisen, ystävällisyyden ja yhteisöllisyyden etualalle niin töissä kuin vapaallakin. Töiden ulkopuolella opiskelen, kasvatan viidakkoa huonekasveista ja nautin museoista. Olen osa OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimiä.”

Hanna Uotila-Laine

Projektikoordinaattori
hanna.uotilalaine@omakamu.fi
p. 050 363 9456

Olen terveydenhoitajataustainen terveystieteiden maisteri ja sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriopiskelija. Työskentelen OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimissä vuoden 2024 loppuun asti projektikoordinaattorina. Teen selvitystä siitä, millaisia lapsen ja nuoren turvallisuutta lisääviä toimintakäytänteitä eri aikuis- ja tukikaveritoimijoilla on, ja miten eri toimijoiden parhaista turvallisuuskäytänteistä voitaisiin laatia kansallinen suositus. Hankkeen selvitys kuuluu toimenpiteenä STM:n valtakunnalliseen Väkivallaton lapsuus – toimenpidesuunnitelmaan 2020–2025. On hienoa, että OmaKamu ry on lähtenyt viemään tätä kansallista selvitystyötä eteenpäin!

Sydäntäni lähellä on aina ollut lasten, nuorten ja lapsiperheiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Tässä työssä saan työskennellä itselleni tärkeiden asioiden parissa, edistämässä aikuis- ja tukikaveritoiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten turvallisuutta. Vapaa-aikaani vietän muun muassa metsä- ja lenkkipoluilla, ratsastamassa ja jatkuvan oppimisen parissa.”

Nukka

Helsingin toimistokoira

”Hei! Olen Nukka ja tykkään rapsuista! Tykkään myös: ruoasta, kepeistä, palloista, pahvipakkauksista, leikkimisestä, iltahepuloinnista, koirista ja sinusta!

Tärkeimmät tehtäväni ovat: muiden ilahduttaminen sekä leikkihetkien tärkeydestä muistuttaminen.”

Janita Popa

Vanhempainvapaalla

Toiminnanohjaaja

”Olen koulutukseltani Valtiotieteiden maisteri. Pääaineena olen opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa ja sivuaineina sosiaalityötä, aikuispedagogiikkaa ja kehitysmaatutkimusta.

Aikaisempaa lastensuojelualan työkokemusta minulla on ammatillisena tukihenkilönä ja perhetyöntekijänä toimimisesta. Olen tehnyt myös vapaaehtoistöitä ihmisoikeusasioiden, perhetyön ja kehitysyhteistyön parissa. Rakastan perheeni ja ystävieni lisäksi ulkoilua, lenkkeilyä, lukemista, laatuelokuvia, kokkailua, seikkailuja ja matkustamista. Nautin myös syvällisistä keskusteluista ja uskon elämän merkityksellisyyteen.

Työskentelen Espoossa osana pääkaupunkiseudun OmaKamu-tiimiä. Koen lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen ja turvaamisen tärkeänä yhteisöllisenä ja yksilöllisenä tehtävänä.”

 

Anne Koivusalo

OmaKamu-toiminnan koordinaattori Tampere
anne.koivusalo@mll.fi
p. 044 737 8147

”Olen ammatiltani yhteisöpedagogi. Oma työurani on muodostunut järjestöpuolella erinäisissä rooleissa lasten ja nuorten parissa. Viimeiset 8 vuotta olen asustellut Jyväskylässä, mutta nykyään Tampereella.

Vapaa-ajallani minut löytää usein piirtämästä lastenkuvituksia, metsästä muurikkalettupannu kourassa tai elokuvia katsomasta vilttiin kääriytyneenä. Olen tehnyt itsekin vuosien varrella paljon vapaaehtoistyötä mm. tukihenkilönä, vertaisohjaajana ja koirakummina.

Työssäni koen tärkeäksi mahdollistaa lapsille turvallisia kohtaamisia, hauskoja hetkiä, sekä onnistumisen ja ilon kokemuksia vapaaehtoisille. Työskentelyalueeni on Tampere.

Elisa Jokinen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hämeenlinna
elisa.jokinen@hameensetlementti.fi
p. 050 5918524

Työskentelen Hämeen Setlementillä ja vastaan Hämeenlinnan alueen OmaKamu toiminnasta. Koulutukseltani olen mm. päihde- ja mielenterveystyöntekijä ja suoritan työn ohessa rauhakseen yhteisöpedagogin opintoja. Oman vapaaehtoisuuden kautta huomasin, kuinka järjestöpuolella
nousevat vahvasti esille itselle tärkeät eettiset arvot kuten rehellisyys, avoimuus ja vastuullisuus.
Työurallani kaikkea tekemistäni on yhdistänyt halu tehdä töitä ihmisten keskellä ja koenkin, että

järjestössä saan työskennellä ihmisten parissa arvojeni mukaan. Lapsuuden ja nuoruuden ollessa keskeisiä vaiheita ihmisen elämässä, on vapaaehtoisilla Kamuilla merkityksellinen rooli PikkuKamujen hyvinvoinnin ja kasvun tukena. Työ antaa minulle väylän olla osana positiivista muutosta ja haluan tarjota vapaaehtoisille Kamuille tukea, ohjausta ja mahdollisuuksia toteuttaa arvokasta tehtäväänsä ystävänä.

Vapaa-ajalla minut voi löytää taide- tai kunnostusprojektin parista sekä nauttimassa luonnosta
koirien kanssa. Läheiset ovat minulle suuri voimavara ja vietänkin paljon aikaa kotona
uusioperheeni, sukulaisteni ja ystävieni ympäröimänä.

Pipsa Niskakoski

OmaKamu-toiminnan koordinaattori Oulu
pipsa.niskakoski@parastalapsille.fi
p. 050 400 7895

Työskentelen Parasta Lapsille järjestössä OmaKamu-toiminnan koordinaattorina Oulussa. Parasta Lapsille järjestön ja OmaKamu ry:n yhteistyössä yhdistyvät ihmisläheiset toisista välittämisen arvot, joita minäkin haluan olla omalta osaltani edistämässä tämän toiminnan kautta. Koulutukseltani olen muun muassa sosionomi ja Ihminen tavattavissa -mentor. Olen saanut vuosien saatossa työskennellä kiinnostavissa ja monipuolisissa tehtävissä, jotka ovat aina liittyneet lasten, nuorten ja perheiden arjen voimavarojen vahvistamiseen, yhteisöllisyyteen ja ihmisenä rinnalla kulkemiseen. Moniin tehtäviin on liittynyt myös vapaaehtoisten kanssa toimiminen tavalla tai toisella. Järjestötyö on osoittautunut minun arvo- ja ajatusmaailmaan parhaiten sopivaksi työskentelykentäksi.

Myönteinen yhteisöllisyys, iloa ja hyvää mieltä tuottavat asiat elämässä kantavat pitkälle! Kannustavat ja rohkaisevat elämänkokemukset tuovat lämpöistä myötätuulta elämään. Ajattelen, että OmaKamu-toiminta on kuin tuo lämmin tuulahdus tarjotessaan myönteisen kohtaamisen mahdollisuuksia lapsille, nuorille ja perheille, sekä vapaaehtoisille. Vapaaehtoisten Kamujen antama aika ja kohtaaminen PikkuKamujen kanssa on valtavan arvokasta ja tärkeää! Haluan työssäni tukea kamusuhteiden turvallista aikuisuutta ja yhteisiä iloisia hetkiä.

Vapaa-aikanani tykkään vaikkapa hortoilla luonnossa ja tulistella. Matkakohteenani Lappi on ykkönen. Aivojumppaa tarvitessani valitsen ristikkolehdet riippumattoon kaveriksi. Minulla on myös paljon vihkoja sekä lehtiöitä, sillä kirjoittaminen ja musiikki ovat minulle tärkeitä itseilmaisun muotoja.” 

Päivi Vainio

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Lahti
paivi.vainio@omakamu.fi
p. 044 772 5019

Työskentelen Lahdessa Harjulan Setlementissä OmaKamu-koordinaattorina. Koulutukseltani olen sosionomi. Sosiaalialan työtä olen tehnyt lastensuojelun ja erityisaikuisten parissa. Perheeseeni kuuluu mieheni sekä kaksi lasta.

Haluan olla luomassa mahdollisuuden turvallisen ihmissuhteen syntymiselle lapsen ja vapaaehtoisen aikuisen välille. On ilo nähdä riemu lapsen katseessa kun Kamu  keskittyy vain lapsen asiaan ja antaa aikaansa hänelle. Tarvitsemme kaikki toisiamme ja tasa-arvoisen yhteisöllisyyden ajatus viehättää minua. Avoimuus ja erilaisuuden kunnioittaminen kuuluvat arvomaailmaani.

Vapaa-aikanani hakeudun maalle mökille, vesijuoksen, luen tai katson elokuvan. Metsä edustaa minulle rauhan tyyssijaa. Siellä liikkuessani, luontoa ihmetellen ja kuvaten, lähtee runoratsunikin usein laukkaan. Lähin metsäni löytyykin nykyään työhuoneeni seinältä. Edeltäjäni Anna on sen sinne istuttanut ja ammattitaidolla kasvattanut. Mikäpä minun on polkujani vaellellessa ja Lahden OmaKamu-yhteisöäni koordinoidessa. Tule sinäkin mukaan, vaelletaan yhdessä!

OmaKamu ry:n hallitus

Katja Gortsakova

Hallituksen puheenjohtaja 
katja.gortsakova@gmail.com

 OmaKamu löytyi sattumalta netistä, kun etsin erilaisia lapsiin ja nuoriin keskittyviä järjestöjä. Olen ollut lapsirakas niin kauan kuin muistan, joten lasten parissa työskentely tuntui minusta luontevalta. Elämäntilanteeni oli viimein sellainen, että minulla jäi vapaa-aikaa ja resursseja omalle tulevalle PikkuKamulle. Tämä päätös on ollut kyllä yksi elämäni tärkeimmistä ja palkitsevimmista. Sain aivan ihanan 10-vuotiaan PikkuKamun ja ollaan päästy viettämään yhdessä paljon ihania ja tärkeitä hetkiä.

OmaKamu ry on myös järjestönä tuntunut alusta asti omalta. Meillä on jotenkin tosi lämmin tunnelma ja sen näkee helposti miten täydellä sydämellä, kaikki on mukana toiminnassa. Vapaa-ajalla minut löytää luultavasti erilaisten projektien ja harrastusten parissa. Tällä hetkellä kiinnostukseni on kovasti leivonnassa ja kukkasidossannassa. Haaveilen omasta puutarhasta ja pihakeittiöstä

 

Petri Varis

Hallituksen varapuheenjohtaja
p.varis@hotmail.com

Olen entinen ammattiurheilija ja nykyinen yrittäjä, jonka perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta. Viihdyn parhaiten pitkillä kävelylenkeillä metsässä, hyvän kirjan parissa tai kavereiden kanssa urheillen.

Ensimmäisen kerran kuulin OmaKamu-toiminnasta vuosia sitten ystävältäni, joka oli ja on edelleen mukana toiminnassa. Toiminta kuulosti jo silloin erittäin hienolta, mutta silloinen arkeni ei antanut mahdollisuutta aloittaa toimintaa. Reilu vuosi sitten saman ystävän kanssa keskusteltuani totesin, että nyt kun omat lapseni ovat aikuisia, on oikea hetki aloittaa. Kävin koulutukset ja sain loistavan 8-vuotiaan PikkuKamun, jonka kanssa ulkoilemme, pelaamme pelejä ja teemme kivoja retkiä. Kuten kunnon kamuilla aina, sisäpiirivitsit huononevat ja luottamus syvenee jokaisen yhteisen seikkailun myötä. 

OmaKamu-toiminta sopii täydellisesti omaan arvomaailmaani: lasten ja nuorten kasvun tukemista positiivisen yhteisen tekemisen kautta, joten vapaaehtoistoiminta on ollut itselleni erittäin merkityksellistä ja palkitsevaa. Koen, että toiminnasta hyötyvät lapset ja nuoret perheineen, vapaaehtoiset sekä koko yhteiskunta. 

Hannu Salminen

Hallituksen jäsen
hannu.tapani.salminen@gmail.com

Kiinnostukseni ja innostukseni OmaKamun toimintaan löytyi Sunnuntaihesarista 2014/2015 vaihteessa. Tämä on ollut yksi parhaista päätöksistäni. Omien kokemusteni perusteella haluaisin korostaa erityisesti iloisia hetkiä ja hyödyllisyyden tunnetta, josta aikuinen itse pääsee tässä toiminnassa nauttimaan. 

Oma PikkuKamuni on näiden vuosien aikana ehtinyt kasvaa pienestä pojasta lähes aikuisen mittoihin. On ollut hieno juttu päästä seuraamaan nuoren lapsen kehityskaarta ja omalta osaltaan tukemaan ja kannustamaan häntä omissa toimissaan. Vaikka meillä onkin osittain hieman erilaisia kiinnostuksen kohteita – tai ehkäpä juuri sen takia – sovimme mielestäni tiimiksi kuin kattila ja kansi! 

Mielestäni aikuisen yksi tärkeä kollektiivinen tehtävä on luoda lapsille ja nuorille turvallinen ja ystävyyttä viestivä ympäristö. OmaKamussa tätä tavoitetta pääsee toteuttamaan yksilöllisesti sekä yhteisöllisesti.

Harrastan runsaasti liikuntaa – pallopelejä, kuntosalia ja pyöräilyä. Musiikin harrastus aktivoituu pikapuolin oltuaan parafiinissa yli kaksi vuosikymmentä. PikkuKamuni on nuori tiedemies, joka pitää huolen siitä, että meillä on liikunnan lisäksi runsaasti aivovoimistelua.

Elisa Nikkilä

 Rahastonhoitaja
nikkilaelisa@gmail.com

Tutustuin Omakamun toimintaan mieheni kanssa GoExpo-messuilla. Toiminnasta kuultuani totesin, että Omakamun kaltainen toiminta on ollut yksi puuttuva pala elämästäni ja ilmoittauduimme kummatkin heti vapaaehtoisten koulutukseen. Pian koulutuksen jälkeen saimmekin yhteisen Pikkukamun, joka on ollut elämässämme vajaat kaksi vuotta.

Lasten terveen itsetunnon kehityksen tukeminen on mielestäni paras mahdollinen panostus tulevaisuuteen. Mielessäni on ollut myös väitöskirjan tekeminen liittyen siihen, millaisia kansantaloudellisia vaikutuksia ennaltaehkäisevällä lasten hyvinvointia tukevalla toiminnalla on verrattuna sen puutteesta johtuviin ongelmiin ja haasteisiin. Joka tapauksessa halusin jollain tavalla olla vielä kokonaisvaltaisemmin mukana ko. toiminnassa ja käyttää siihen osaamistani, joten olenkin valtavan iloinen saamastani hallitusvastuusta.  

Perheeseemme kuuluu lisäksi lähes vuoden ikäinen pieni poika, joka on ollut myös mukana PikkuKamun kanssa aikaa viettäessämme. Tällä hetkellä olen hoitovapaalla, mutta omaan kaupallisen alan koulutuksen ja palaankin lähiaikoina työhöni liiketoiminnan kehityksen pariin. Olemme asuneet muutaman vuoden pk-seudulla, mutta sydämeltäni olen tamperelainen.

Jaana Korhola

Hallituksen jäsen
jaana.korhola@outlook.com

Bongasin OmaKamu-toiminnan LinkedIn-sivuilta, kun entinen työkaverini innostavasti kertoi kokemuksistaan oman PikkuKamunsa kanssa. Pohdin, voisinko minäkin olla hyvä Kamu, kun pitkän työuran jälkeen ja lasten kasvettua aikuisiksi, minulla olisi kerrankin aikaa. Asiasta innostuneena kävin koulutuksen ja nyt minulla on ollut PikkuKamu muutaman kuukauden. 

Hän on 8-vuotias tyttö pääkaupunkiseudulta ja tapaamme innokkaasti kerran viikossa. Meillä on kaksi koiraa, jotka innostavat meitä molempia eli touhuamme koirien kanssa, leivomme, teemme ruokaa, piirrämme, pelaamme kortti- ja lautapelejä ja höpötämme tyttöjen juttuja. Kunhan PikkuKamuni koirakuume laskee, odotan, että pääsemme seikkailemaan luontoon ja erilisiin tapahtumiin, elokuviin, teatteriin, uimaan ja vaikka mihin.

Olen niin iloinen omasta PikkuKamusta ja siitä, että voin tukea hänen kasvuaan nuoreksi ja aikuiseksi ja samalla hän rikastuttaa minun elämääni. Hän on loistopakkaus, paras mahdollinen PikkuKamu juuri minulle. Vapaa-ajalla liikun koirien kanssa, mökkeilen ja opiskelen sosiologiaa avoimessa yliopistossa. Viihdyn myös kokkihommissa ja tykkään kutsua ystäviä syömään.

Jenni Mäkelä

Hallituksen jäsen

Ilmoittauduin OmaKamun koulutukseen tammikuussa 2018. Olin jo jonkin aikaa suunnitellut osallistuvani ja satuin huomaamaan, että koulutus olisi alkamassa. Haaveenani oli antaa aikaani hyvään tarkoitukseen ja erityisesti lasten kanssa toimiminen tuntui tärkeältä ja merkitykselliseltä. 

Tutustuimme PikkuKamuni kanssa elokuussa 2018 ja ystävyytemme jatkui muutaman vuoden. Kamu-suhteen päätyttyä en oman elämäntilanteeni vuoksi pystynyt sitoutumaan uuteen. Halusin kuitenkin olla toiminnassa mukana, joten minua pyydettiin mukaan hallitustoimintaan. Olen tutustunut näinä vuosina ihaniin ja lämpimiin ihmisiin, joilla on aito halu auttaa ja vaikuttaa positiivisesti lasten ja nuorten elämiin. 

Vapaa-ajalla luen paljon, harrastan laulamista, ulkoilen ja nukun pitkiä päiväunia.