OmaKamu tiimi

Pekka Puukko

Toiminnanjohtaja
pekka.puukko@omakamu.fi
p. 0505438383

”Olen perheellinen, kolmen tytön isä ja yhden naisen mies. Harrastan liikuntaa (erityisesti palloilulajeja), lukemista, ruoan laittamista ja siitä nauttimista. Elämäni tärkeitä asioita ovat perhe, ystävyys, oma ja muiden hyvinvointi. Lastensuojelun alalla olen toiminut vapaaehtoisena vuodesta -95 ja erilaisissa ammatillisissa tehtävissä vuodesta 2002 alkaen, mm. vuosina 2007–2011 Pienperheyhdistyksessä Mieskaveritoiminnan ohjaajana. Olen OmaKamu ry:ssä, koska haluan olla mukana edistämässä toisista välittämisen kulttuuria yhteiskunnassamme. Uskon, että toisista välittäminen on tärkeää myös oman hyvinvoinnin kannalta.”

Sanna Temisevä

Vastaava toiminnanohjaaja
sanna.temiseva@omakamu.fi
p. 050 542 8383

”Olen koulutukseltani sosionomi ja työskennellyt vuosien ajan lastensuojelussa erilaisissa tehtävissä. Järjestötyöhön hakeuduin, koska tahdon olla edistämässä yhteisöllisyyttä ja lasten hyvinvointia oikea-aikaisesti ja ilon kautta! Toimin OmaKamun valtakunnallisen toiminnanohjaajien tiimin vastaavana ja teen asiakastyötä espoolaisten perheiden parissa. Koordinoitua OmaKamu-toimintaa tarvitaan, jotta ihmiset löytävät toisensa, aito ihmissuhde pääsee turvallisesti alkuun ja sitä tuetaan matkan varrella.

OmaKamun toiminnanohjaajana tahdon tukea vapaaehtoisia Kamuja heidän tärkeässä tehtävässään ja varmistaa, että PikkuKamut perheineen saavat elämäänsä juuri heille sopivan turvallisen aikuisen. Tiiminvetäjänä haluan, että toimintamme on valtakunnallisesti laadukasta ja että kaikilla työkavereillani on hyvä olla osa tätä tiimiä. 

Vapaa-ajallani minut löytää varmimmin tatamilta brasilialaisen jujutsun harjoituksista tai kilpailuista. Viihdyn myös eläinten parissa ja luonnossa, erityisesti meren äärellä, sekä kotisohvalla puolison kainalossa.

Eeva Airikkala

Toiminnanohjaaja
eeva.airikkala@omakamu.fi
p. 050 546 8383

”Olen alunperin Nurmijärveltä kotoisin, mutta aikanaan opiskelujen myötä sujuvasti helsinkiläistynyt sosionomi. Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä vauhdikas karvakaveri Nukka. Vapaa-aikani kuluukin suurelta osin koirani kanssa harrastaessa, mutta harrastan lisäksi kuntonyrkkeilyä sekä kesäisin kajakkimelontaa. Olen myös intohimoinen lautapelien pelaaja, joten pelikaverin minusta saa takuuvarmasti!

Ennen OmaKamulle tuloa olen toiminut järjestöpuolella vammaistyössä niin lasten kuin aikuisten parissa sekä vanhustyön puolella päivätoiminnan ohjaajana. Minulla on myös kokemusta maahanmuuttotyöstä järjestöissä, joten moninaisuus on ollut varsin kokonaisvaltaisesti kantava teema työurallani. Koen yhteisöllisyyden tukemisen sekä hyvinvoinnin edistämisen erittäin tärkeiksi motivaattoreiksi työssäni. Haluan omalta osaltani mahdollistaa turvallisten, merkityksellisten ja avartavien suhteiden syntymisen vapaaehtoisten Kamujen ja PikkuKamujen välillä. Olen osa OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimiä ja minut löytää Helsingin toimipisteestä.”

Julia Kuusela

Toiminnanohjaaja
julia.kuusela@omakamu.fi
P. 050 309 8644

Olen alun perin Raumalta kotoisin ja koulutukseni on yhteisöpedagogi AMK. Olen tällä alalla, koska haluan tukea lasten ja nuorten yksilöllisiä polkuja ja hyvinvointia. Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee elämäänsä turvallisia aikuisia ja kiireetöntä kohtaamista. On hienoa olla osa OmaKamun tiimiä, jossa edistetään näitä asioita. Työskentelen OmaKamun PK-seudun tiimissä Helsingin toimipisteessä.

Teen työni ohella myös sosionomin opintoja. Ennen OmaKamu ry:lle tuloa olen työskennellyt mm. järjestöpuolella, lastensuojelun erityispalveluissa, koulupudokkaille kohdennetussa hankkeessa sekä projektikoordinaattorina uuden nuorisotilan käynnistämisessä. Minulle tärkeitä elämän arvoja ovat tasa-arvo, kiireetön elämäntyyli ja yhteisöllisyys. Vapaa-ajalla vietän aikaa puolison, ystävien ja perheen kanssa. Liikunta, tanssi ja lukeminen ovat minulle tärkeitä harrastuksia. Rentoudun parhaiten meressä uiden

.

Heli Pietikäinen

Toiminnanohjaaja
heli.pietikainen@omakamu.fi
p. 050 557 2118

Olen Keski-Suomesta Helsinkiin saapunut sosionomi ja yhteiskuntatieteiden loppuvaiheen maisteriopiskelija. Aiemmin olen työskennellyt varhaiskasvatuksen opettajana sekä lastensuojelun sijaishuollon ja perhekuntoutuksen ohjaajana. Järjestöpuolella olen sekä koordinoinut vapaaehtoistoimintaa että toiminut itse vapaaehtoisena tukihenkilönä kouluikäiselle lapselle. 

Työskentelen pääasiallisesti Espoossa osana pääkaupunkiseudun OmaKamu-tiimiä. Työssäni tuen Kamuja ja Pikkukamuja ystävyyden kaikissa vaiheissa. Lapsen kokemus, että hänet kuullaan ja kohdataan, on työssäni merkityksellisintä ja ohjaa kaikkea tekemistä. 

Vapaa-ajalla seikkailen leikkipuistoissa ja luonnossa perheeni kanssa, eksyn Helsingin lenkkipoluilla sekä tanssin lattareiden tahtiin.”

Janita Popa

Toiminnanohjaaja
janita.popa@omakamu.fi
P. 050 301 2106

”Olen koulutukseltani Valtiotieteiden maisteri. Pääaineena olen opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa ja sivuaineina sosiaalityötä, aikuispedagogiikkaa ja kehitysmaatutkimusta.

Aikaisempaa lastensuojelualan työkokemusta minulla on ammatillisena tukihenkilönä ja perhetyöntekijänä toimimisesta. Olen tehnyt myös vapaaehtoistöitä ihmisoikeusasioiden, perhetyön ja kehitysyhteistyön parissa. Rakastan perheeni ja ystävieni lisäksi ulkoilua, lenkkeilyä, lukemista, laatuelokuvia, kokkailua, seikkailuja ja matkustamista. Nautin myös syvällisistä keskusteluista ja uskon elämän merkityksellisyyteen.

Työskentelen Espoossa osana pääkaupunkiseudun OmaKamu-tiimiä. Koen lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen ja turvaamisen tärkeänä yhteisöllisenä ja yksilöllisenä tehtävänä.”


Hanna Karosto

Toiminnanohjaaja
hanna.karosto@omakamu.fi
p. 050 378 8866

”Olen koulutukseltani sosionomi ja tehnyt töitä niin lasten, perheiden kuin nuortenkin kanssa. Asuin reilut yhdeksän vuotta Lontoossa tehden työtä ulkosuomalaisten yhteisönrakentajana ja tukijana. Nyt takaisin Suomeen muutettuani olen erityisesti iloinnut Suomen vuodenajoista, irtokarkkivalikoimasta sekä metsäretkistä koirani kanssa.  

Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Koen tärkeäksi päästä mahdollistamaan Kamu-suhteita, koska uskon ettei kenelläkään lapsella tai nuorella ole elämässään liikaa turvallisia ja merkityksellisiä aikuisia. On ilo auttaa vapaaehtoisia löytämään oma paikkansa ja tapansa auttaa ja tukea toisia! Olen osa OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimiä ja toimin erityisesti Vantaan alueella.”

Henri Lappalainen

Vanhempainvapaalla

Toiminnanohjaaja

”Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (amk) sekä filosofian maisteri. Humaanit elämänarvot sekä kiinnostus erilaisia kulttuureja kohtaan ovat minulle tärkeitä asioita.

Vapaa-aikaani vietän usein liikunnallisissa merkeissä erilaisilla pelikentillä. Minulta löytyy myös aikaisempaa työkokemusta vapaaehtoistyön ohjaamisen sekä lastensuojelun parista. OmaKamussa haluan edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Innolla odotan sekä sekä iso- että pikkukamujen kohtaamisia. Teen töitä OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimissä.”

Ronja Koistinen

Viestintäkoordinaattori
ronja.koistinen@omakamu.fi
p. 050 378 8055

Poissa maaliskuun 2023. Viestinnän asioissa voit olla yhteydessä toiminnanjohtaja Pekka Puukkoon.

”Vaihtelevat työt projektien, viestinnän ja tapahtumien parissa johtivat lopulta järjestökentälle. Olen kiinnostunut erityisesti järjestöille sopivasta, hyvän mielen mediasisällön tuottamisesta.

Haluan aina kokeilla uutta ja ideapankkini inspiroituu loputtomasti vapaaehtoisten ja järjestökentällä toimivien ammattilaisten tärkeästä työstä ja sitoutumisesta. Nostan toisista välittämisen, ystävällisyyden ja yhteisöllisyyden etualalle niin töissä kuin vapaallakin. Töiden ulkopuolella opiskelen, kasvatan viidakkoa huonekasveista ja nautin museoista. Olen osa OmaKamun pääkaupunkiseudun tiimiä.”

Nukka

Helsingin toimistokoira

”Hei! Olen Nukka ja tykkään rapsuista! Tykkään myös: ruoasta, kepeistä, palloista, pahvipakkauksista, leikkimisestä, iltahepuloinnista, koirista ja sinusta!

Tärkeimmät tehtäväni ovat: muiden ilahduttaminen sekä leikkihetkien tärkeydestä muistuttaminen.”

Sanna Lammi

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tampere
sanna.lammi@omakamu.fi
p. 044 737 8147

”Työskentelen OmaKamulla toiminnanohjaajana Tampereella. Koulutukseltani olen sosionomi YAMK. Ammatillisina lisäkoulutuksina olen suorittanut mm. ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentaja -koulutuksen sekä Parineuvoja -koulutuksen. Perheiden ja lasten parissa olen työskennellyt jo vuodesta 2000 lähtien, ensin lastentarhanopettajana ja vuodesta 2015 lähtien perheohjaajana.

Perheeseeni kuuluvat puolisoni ja kolme lasta. Vapaa-aikana minut löytää usein liikkumasta joko jumppasalilla tai lenkkipolulla. Liikkumisen ohella nautin sohvalla löhöilystä hyvien sarjojen parissa. Vapaa-ajan harrastuksekseni voinee kutsua myös ”autolla kuskailun”, josta aktiivisesti harrastavat lapsemme pitävät huolen.

Pidän tärkeänä, että jokainen perhe, Kamu ja PikkuKamu tulevat kohdatuksi arvostavasti ja luottamuksen arvoisesti. Haluan olla mukana tukemassa yhteisöllisyyttä ja näitä arvokkaita suhteita Kamun ja lapsen tai nuoren välillä. Pidetään yhdessä huolta toisistamme!”

Laura Kujala

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hämeenlinna
laura.kujala@hameensetlementti.fi
p. 050 340 0134

”Olen kotoisin Hattulasta, opiskellut Mikkelissä ja nykyisin asun Hämeenlinnassa. Koulutukseltani olen vastavalmistunut yhteisöpedagogi, jolta löytyy kokemusta niin urheiluseuroista kuin järjestötyöstä. Järjestötyössä koen voivani edistää lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tukea vapaaehtoisia heidän tärkeässä työssään. Koen tärkeäksi, että saan olla rakentamassa lapsille tasapainoisempaa ja parempaa huomista. Vastaan Hämeenlinnan seudun OmaKamu-toiminnasta Hämeen Setlementissä.

Vapaa-ajalla minut voi bongata melomassa pitkin Hämeenlinnan vesiä tai ulkoilemassa koirani Ruusan kanssa.  Lisäksi kiinnostusta on niin lauta- kuin videopeleihin ja aikaa uppoaa hyviin kirjoihin sekä elokuviin. Toimin vapaaehtoisena Palveluoperaatio Saappaassa, paikallisessa peliyhdistyksessä sekä melontaseurassa.”

Päivi Vainio

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Lahti
paivi.vainio@omakamu.fi
p. 044 772 5019

Työskentelen Lahdessa Harjulan Setlementissä OmaKamu-koordinaattorina. Koulutukseltani olen sosionomi. Sosiaalialan työtä olen tehnyt lastensuojelun ja erityisaikuisten parissa. Perheeseeni kuuluu mieheni sekä kaksi lasta.

Haluan olla luomassa mahdollisuuden turvallisen ihmissuhteen syntymiselle lapsen ja vapaaehtoisen aikuisen välille. On ilo nähdä riemu lapsen katseessa kun Kamu  keskittyy vain lapsen asiaan ja antaa aikaansa hänelle. Tarvitsemme kaikki toisiamme ja tasa-arvoisen yhteisöllisyyden ajatus viehättää minua. Avoimuus ja erilaisuuden kunnioittaminen kuuluvat arvomaailmaani.

Vapaa-aikanani hakeudun maalle mökille, vesijuoksen, luen tai katson elokuvan. Metsä edustaa minulle rauhan tyyssijaa. Siellä liikkuessani, luontoa ihmetellen ja kuvaten, lähtee runoratsunikin usein laukkaan. Lähin metsäni löytyykin nykyään työhuoneeni seinältä. Edeltäjäni Anna on sen sinne istuttanut ja ammattitaidolla kasvattanut. Mikäpä minun on polkujani vaellellessa ja Lahden OmaKamu-yhteisöäni koordinoidessa. Tule sinäkin mukaan, vaelletaan yhdessä!

Erkki Böös

Hallituksen puheenjohtaja
erkki.boos@omakamu.fi
p. 050 075 0333

”Vietän hyvää elämänvaihetta vaimoni Outin kanssa Helsingissä. Kolme lastamme ovat jo aikuisia ja ensimmäinen lapsenlapsi tuo uutta iloa elämäämme. Pitkäaikainen kiinnostukseni nuorten auttamiseen löysi OmaKamu-toiminnasta erinomaisen muodon vajaat kolme vuotta sitten. Kamuna minulla on mahdollisuus tukea 9-vuotiasta PikkuKamuani ja hänen äitiään. Samalla saan nähdä lapsen riemua sekä myös monia hänen ja hänen perheensä haasteita.

Työskentelin pitkään liike-elämän tehtävissä, joista jäin vapaalle 2017 alussa. Se mahdollisti paremman ajankäytön vapaaehtoistyöhön. OmaKamu ry:n hallituksen puheenjohtajana saan olla kehittämässä ja laajentamassa pitkäjänteistä, ennaltaehkäisevää lasten tukitoimintaamme yhteistyössä muiden vapaaehtoisjärjestöjen kanssa. Meitä vapaaehtoisia tarvitaan.

Pidän kirjoittamisesta, matkailusta, pyöräilystä ja arkisista touhuista Tammisaaren vapaa-ajan paikassamme.”

Elisa Nikkilä

Hallituksen varapuheenjohtaja & rahastonhoitaja
nikkilaelisa@gmail.com

Tutustuin Omakamun toimintaan mieheni kanssa GoExpo-messuilla. Toiminnasta kuultuani totesin, että Omakamun kaltainen toiminta on ollut yksi puuttuva pala elämästäni ja ilmoittauduimme kummatkin heti vapaaehtoisten koulutukseen. Pian koulutuksen jälkeen saimmekin yhteisen Pikkukamun, joka on ollut elämässämme vajaat kaksi vuotta.

Lasten terveen itsetunnon kehityksen tukeminen on mielestäni paras mahdollinen panostus tulevaisuuteen. Mielessäni on ollut myös väitöskirjan tekeminen liittyen siihen, millaisia kansantaloudellisia vaikutuksia ennaltaehkäisevällä lasten hyvinvointia tukevalla toiminnalla on verrattuna sen puutteesta johtuviin ongelmiin ja haasteisiin. Joka tapauksessa halusin jollain tavalla olla vielä kokonaisvaltaisemmin mukana ko. toiminnassa ja käyttää siihen osaamistani, joten olenkin valtavan iloinen saamastani hallitusvastuusta.  

Perheeseemme kuuluu lisäksi lähes vuoden ikäinen pieni poika, joka on ollut myös mukana PikkuKamun kanssa aikaa viettäessämme. Tällä hetkellä olen hoitovapaalla, mutta omaan kaupallisen alan koulutuksen ja palaankin lähiaikoina työhöni liiketoiminnan kehityksen pariin. Olemme asuneet muutaman vuoden pk-seudulla, mutta sydämeltäni olen tamperelainen.

Eeva Heikkilä

Hallituksen jäsen
eeva.heikkila@omakamu.fi
p. 050 466 9368

Kun omat lapset alkoivat olla isoja, ajattelin että voisimme olla tukena toisille lapsiperheille. Parina vuonna meillä oli kesällä mökkivieraina yhteensä viisi lasta Pelastakaa Lapset ry:n kesäleiritoiminnan kautta. Kokemus oli kaikin puolin antoisa. Kun näin jutun OmaKamu-toiminnasta Hesarissa, ilmoittauduin heti kurssille. Ajatus pitkäaikaisesta vapaaehtoistoiminnasta tuntui mielekkäältä. Jos voin olla avuksi yhdelle lapsiperheelle, me kaikki voitamme! Nyt minulla on kaksi mahtavaa lasta PikkuKamuina. Tapaamme lähinnä viikonloppuisin ihan tavallisten asioiden parissa; leikimme, pelaamme, ulkoilemme, laitamme ruokaa. Tässä taannoin lupasin lapsille, että vaikka saisin tulevaisuudessa sata lastenlasta, he ovat aina tervetulleita meille! Sopu sijaa antaa ja rakkaus lisääntyy kun sitä jakaa!
 
Vapaa-ajalla tykkään lukea Henning Mankellin kirjoja, kuunnella a cappella -laulua ja ihmetellä luontoa patikkaretkillä.

Leena Piponius

Hallituksen jäsen
leena.piponius@omakamu.fi

Kävin OmaKamu ry:n kurssin keväällä 2017 ja sain oman PikkuKamun syksyllä. Oma motivaationi aikuiskaverina toimimiseen perustuu pitkälti omiin kokemuksiini: olin yksinhuoltajaäidin ainoa lapsi ja sukumme oli pieni. Turvalliset aikuiskontaktit ovat lapselle todella tärkeitä, eikä niitä voi olla liikaa. Toivon, että voin Kamuna olla jollekin se aikuinen, jota olisin ehkä itse tarvinnut.

OmaKamu ry:n vapaaehtoistyöntekijöitä yhdistää halu auttaa ja tukea lapsia ja heidän perheitään. Palkkioksi saa hyvän mielen, iloa ja tunteen, että tekee jotain merkityksellistä. Tässä toiminnassa todellakin kaikki voittavat.

Yhdistyksen hallituksessa haluan vaikuttaa yhdistyksen tunnettuuden lisäämiseen ja toiminnan kehittämiseen, jotta saamme aikuiskamun jokaiselle sellaista tarvitsevalle lapselle.

Hannu Salminen

Hallituksen jäsen
hannu.tapani.salminen@gmail.com

Kiinnostukseni ja innostukseni OmaKamun toimintaan löytyi Sunnuntaihesarista 2014/2015 vaihteessa. Tämä on ollut yksi parhaista päätöksistäni. Omien kokemusteni perusteella haluaisin korostaa erityisesti iloisia hetkiä ja hyödyllisyyden tunnetta, josta aikuinen itse pääsee tässä toiminnassa nauttimaan. 

Oma PikkuKamuni on näiden vuosien aikana ehtinyt kasvaa pienestä pojasta lähes aikuisen mittoihin. On ollut hieno juttu päästä seuraamaan nuoren lapsen kehityskaarta ja omalta osaltaan tukemaan ja kannustamaan häntä omissa toimissaan. Vaikka meillä onkin osittain hieman erilaisia kiinnostuksen kohteita – tai ehkäpä juuri sen takia – sovimme mielestäni tiimiksi kuin kattila ja kansi! 

Mielestäni aikuisen yksi tärkeä kollektiivinen tehtävä on luoda lapsille ja nuorille turvallinen ja ystävyyttä viestivä ympäristö. OmaKamussa tätä tavoitetta pääsee toteuttamaan yksilöllisesti sekä yhteisöllisesti.

Harrastan runsaasti liikuntaa – pallopelejä, kuntosalia ja pyöräilyä. Musiikin harrastus aktivoituu pikapuolin oltuaan parafiinissa yli kaksi vuosikymmentä. PikkuKamuni on nuori tiedemies, joka pitää huolen siitä, että meillä on liikunnan lisäksi runsaasti aivovoimistelua.

Petri Varis

Hallituksen jäsen
p.varis@hotmail.com

Olen entinen ammattiurheilija ja nykyinen yrittäjä, jonka perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta. Viihdyn parhaiten pitkillä kävelylenkeillä metsässä, hyvän kirjan parissa tai kavereiden kanssa urheillen.

Ensimmäisen kerran kuulin OmaKamu-toiminnasta vuosia sitten ystävältäni, joka oli ja on edelleen mukana toiminnassa. Toiminta kuulosti jo silloin erittäin hienolta, mutta silloinen arkeni ei antanut mahdollisuutta aloittaa toimintaa. Reilu vuosi sitten saman ystävän kanssa keskusteltuani totesin, että nyt kun omat lapseni ovat aikuisia, on oikea hetki aloittaa. Kävin koulutukset ja sain loistavan 8-vuotiaan PikkuKamun, jonka kanssa ulkoilemme, pelaamme pelejä ja teemme kivoja retkiä. Kuten kunnon kamuilla aina, sisäpiirivitsit huononevat ja luottamus syvenee jokaisen yhteisen seikkailun myötä. 

OmaKamu-toiminta sopii täydellisesti omaan arvomaailmaani: lasten ja nuorten kasvun tukemista positiivisen yhteisen tekemisen kautta, joten vapaaehtoistoiminta on ollut itselleni erittäin merkityksellistä ja palkitsevaa. Koen, että toiminnasta hyötyvät lapset ja nuoret perheineen, vapaaehtoiset sekä koko yhteiskunta. 

Katja Gortsakova

Hallituksen jäsen
katja.gortsakova@gmail.com

 OmaKamu löytyi sattumalta netistä, kun etsin erilaisia lapsiin ja nuoriin keskittyviä järjestöjä. Olen ollut lapsirakas niin kauan kuin muistan, joten lasten parissa työskentely tuntui minusta luontevalta. Elämäntilanteeni oli viimein sellainen, että minulla jäi vapaa-aikaa ja resursseja omalle tulevalle PikkuKamulle. Tämä päätös on ollut kyllä yksi elämäni tärkeimmistä ja palkitsevimmista. Sain aivan ihanan 10-vuotiaan PikkuKamun ja ollaan päästy viettämään yhdessä paljon ihania ja tärkeitä hetkiä.

OmaKamu ry on myös järjestönä tuntunut alusta asti omalta. Meillä on jotenkin tosi lämmin tunnelma ja sen näkee helposti miten täydellä sydämellä, kaikki on mukana toiminnassa. Vapaa-ajalla minut löytää luultavasti erilaisten projektien ja harrastusten parissa. Tällä hetkellä kiinnostukseni on kovasti leivonnassa ja kukkasidossannassa. Haaveilen omasta puutarhasta ja pihakeittiöstä.