Kamu-polkua pitkin lapsen elämään

Vuosi sitten huomioni kiinnittyi Twitter-virrassani mielenkiintoiseen viestiin, jossa haettiin vapaaehtoisia kavereiksi lapsille Espoossa. Viesti veti puoleensa, sillä olin jo jonkin aikaa etsinyt merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa. Siitä alkoikin oma polkuni Kamuna.  

Koulutus.jpg

Ensimmäiseksi osallistuin koulutukseen, jossa perehdyttiin yhdessä asiantuntijoiden kanssa Kamuna toimimiseen. Koulutuskerrat olivat erittäin käytännönläheisiä, sillä niissä pääsi keskustelemaan muiden vapaaehtoisten kanssa ja esittämään asiantuntijoille mieltä askarruttavia kysymyksiä.  Koulutuksen ansiosta itselläni oli varmempi olo lähteä toimimaan Kamuna, vaikka Kamulta ei vaaditakaan erityisiä taitoja. Tärkeintä on olla valmis antamaan aikaansa omalle PikkuKamulle. Koulutus vahvisti jo ajatustani siitä, että Kamuna voisin tuoda iloa ja olla hyödyksi muille. Sanotaanhan, että merkityksellisyyttä ja onnellisuutta elämään tuo se, että voi auttaa ja tukea toisia ihmisiä. En vain osannut tuolloin vielä aavistaa, miten paljon itse saisin Kamuna toimimisesta.  

Tapasimme koulutuksen jälkeen Espoon työntekijän Sannan kanssa kahdenkeskisen keskustelun merkeissä, jossa vahvistui edelleen fiilis siitä, että vapaaehtoisista pidetään OmaKamussa hyvää huolta. Näin on todellakin ollut, sillä Kamuja tuetaan mielekkäillä koulutuksilla ja vertaistoiminnalla. Sannan kanssa on ollut mukavaa vaihtaa kuulumisia säännöllisin väliajoin. On ollut ilo huomata, miten meistä Kamuista todella välitetään.  

Pian sainkin Sannalta puhelun, että minulle olisi voinut löytyä oma PikkuKamu. Sovimme tapaamisen Sannan ja PikkuKamun äidin kanssa. Huomasin hieman jännittäväni, mutta nopeasti tunnelma rentoutui ja löysimme yhteisen sävelen. PikkuKamukin tuli tervehtimään ja meillä synkkasi mukavasti. Pidimme molemmat jalkapallosta, joten ensimmäinen tapaaminen sovittiinkin futiskentälle. Tutustuminen sujui luontevasti pelin lomassa.  

Oma PikkuKamuni on kiinnostunut laajasti asioista, joten tapaamisissamme keskustelemme ja syvennymme usein maailman ihmeellisyyksiin. PikkuKamu on opettanut minulle uusia asioita ja tuonut arvokkaan lapsen näkökulman itselle tuttuihin asioihin. Meidän tapaamisemme on sovittu yleensä tekemisen ympärille. Jalkapallon pelaamisen lisäksi olemme myös käyneet Lelumuseossa. Koronan aikana olemme tavanneet etänä, jolloin PikkuKamu on johdattanut minut shakin saloihin.  

Suosittelen osallistumaan Kamujen koulutukseen ja ottamaan selvää, miksi kamuilu sopisi juuri sinulle. Itselleni kamuilu on tuonut uudenlaista sisältöä elämään: saan olla mukana lapsen elämässä. PikkuKamuni innolla ja ilolla tutkii ja oppii uusia asioita sekä antaa minulle uutta ajateltavaa jokaisella tapaamisella.  

Aija
Kamu vuodesta 2019


Kiinnostuitko OmaKamu-toiminnasta?

OmaKamu ohjaa ja kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia lasten ja nuorten pitkäaikaisiksi kaveriksi eli Kamuiksi. Koulutuksiin on nyt ilmoittautuminen käynnissä. Tule rohkeasti mukaan!

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.