PikkuKamun äidin terveiset

Äitiys on elämän pituinen lahja, suhde lapsiin muuttuu iän, ajan ja olosuhteiden muuttuessa. Pääasia on, että rakastava yhteys säilyy. Jokainen lapsi on niin erilainen! Lapsessani ihaninta on se, että hän on usein hassu, näyttää tunteensa (sekä hyvät että huonot), tekee taidetta äidille ja sanoo usein, että rakastan sinua.

Lapseni on myös erityislapsi: 100% haasteellinen ja 100% ihana. Hän on menettänyt isänsä hyvin pienenä ja hän tarvitsi ja kaipasi miesmallia. On asioita, joista poika puhuu äidin kanssa, ja asioita, joista hän ei puhu äidin kanssa. Mutta nyt hänellä on ollut jo kuusi vuotta ihana Kamu, jonka kanssa he voivat jutella ”miesten asioita” ja tehdä omia juttujaan. Heillä on oma, hieno suhde, mikä merkitsee paljon pojalleni. Lapseni luottaa häneen ja minä äitinä luotan häneen. 

Kamu on myös minulle äitinä ystävä ja tuki. Keskustelemme Kamun kanssa usein asioista, lapsen asioissa hän on mukana, keksimme mitä kaikkea he voivat tehdä lapsen kanssa. Perheemme on saanut uskomattomia ihmisiä sitä kautta. Hänen perheestään on tullut osa meidän perhettämme. Haluan sen olevan molemminpuolista, toivon hänen saavan myös jotain pikku-Kamultaan!

Tulevaisuudelta toivon, että Kamun ja lapseni suhde säilyy vuosien vieriessä. Se varmaan muuttuu, mutta koska hän on merkityksellinen lapseni elämässä, en usko lapsen kasvaessakaan unohtavan Kamuaan. Ihmissuhteet ovat tärkeitä.

Olemme osallistuneet myös OmaKamun tapahtumiin ja ne ovat olleet upeita metsäretkiä ja tapahtumia yhdessä muiden perheiden ja Kamujen kanssa. Olemme tavanneet monia upeita ihmisiä niissä. Lapsi lähtee aina innolla mukaan.

Toisille äideille haluaisin sanoa, että jos lapsesi ja sinä tarvitsette tukea, OmaKamu-toiminta on uskomattoman hieno reitti löytää monta asiaa elämäänne. Se voi olla elämää mullistava kokemus lapsellesi ja samalla sitä kautta sinulle. Kamut, joihin voi luottaa, antavat omaa aikaansa ja haluavat auttaa. Jokainen Kamu-suhde muodostuu omanlaisekseen.

PikkuKamun äiti


Kirjoitus on julkaistu alun perin OmaKamun Ajankohtaista-osiossa toukokuussa 2020.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.