10 tarinaa toiminnasta – Hämeenlinna

Vuonna 2023 juhlitaan OmaKamu-toiminnan kymmenettä toimintavuotta. Vuoden aikana pääsemme tutustumaan OmaKamu-toimintaa toteuttaviin kaupunkeihin ja erilaisiin tapahtumiin. Tällä kertaa lähdetään mukaan Kamu-parien yhteiseen tapaamiseen Hämeenlinnaan ja tutustutaan alueen yhteistyöverkostoon.

Hämeenlinna oli ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolinen alue, jonne päästiin levittämään OmaKamu-toimintaa syksyllä vuonna 2016. Toimintaa koordinoi Hämeen setlementti ry, joka juhli viime vuonna 25v. syntymäpäiväänsä. Olemme iloisia, että toiminta on laajentunut myös Hämeenlinnan kaupungin rahoittamaksi ja ensi vuoden alusta Hämeenlinnassa päästään tekemään OmaKamu-koordinointia täydellä työntekijäresurssilla. Hämeenlinnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Elisa Jokinen kertoo Hämeen Setlementin verkostosta, yhteistyöstä ja alueen Kamu-parien yhteisestä illasta marraskuisessa Valoilmiö – tapahtumassa.

Hämeen Setlementti on alueellaan iso verkostojärjestö ja yhteinen työskentely näkyy myös meillä tehtävässä vapaaehtoistoiminnan koordinoinnissa kuten OmaKamu-toiminnassa. Hämeen Setlementti järjestää useampia tapahtumia yhteistyössä, joihin toivottaa laajasti muita toimijoita tervetulleeksi. Samoin me pyrimme myös hyödyntämään ja nostamaan esille muiden toimijoiden valmiita tapahtumia sekä osallistumalla niihin. Yhteistyö ei tietenkään rajoitu pelkästään järjestötoimijoihin ja hyödynnämme mm. Hämeenlinnan kaupungin tapahtumia.

Lapsiystävällinen kaupungin tunnustuksen saaneesta Hämeenlinnasta löytyykin paljon eri kokokoonpanoilla toteutettuja tapahtumia lapsille sekä perheille. Tapahtumissa on hyvä henki ja niissä kokee olonsa aina lämpimästi tervetulleeksi.

Tänä vuonna Hämeenlinnassa järjestettiin Lapsen oikeuksien viikolla laajassa yhteistyössä toteutettu Valoilmiö festivaali, johon oli ilo osallistua Kamu-parien kanssa. Yli 1500 lapsen luovuus loisti teoksissa ja pääsimme ihailemaan myös yhden tapahtumassa mukana olleen PikkuKamun teoksia. Tapahtumassa riitti ihmeteltävää ja toinen toistaan hienompia teoksia ympäri kaupungin keskustaa. Osallistavat teokset ja työpajat lumosivat pienimmät, niin ettei aika meinannut riittää.

Meidän tukikohtanamme toimi tapahtumien ytimessä sijaitseva Hämeen Setlementin miestentila Ukkonen ja sieltä löytynyt pöytälätkä oli illan yllättäjä. PikkuKamut eivät olisi millään malttaneet lähteä kotiin ja jättää pelejä vain muutamaan skapaan. Heidän toiveestaan sovimmekin, että pidämme Ukkosessa yhteisen peli-illan ja katsomme kuka kruunataan OmaKamun lätkämestariksi.

Seuraavista OmaKamu-koulutuksista löydät tietoa täältä. Voit myös olla yhteydessä alueesi työntekijään matalalla kynnyksellä.

Tilaa OmaKamu-uutiskirje sähköpostiisi!

Haluatko tukea toimintaamme, mutta sinulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta siihen? Tue toimintaamme tilaamalla uutiskirjeemme ja kertomalla toiminnastamme. Lähetämme kuulumisiamme korkeintaan kerran kuukaudessa. Tilauksen voi perua milloin tahansa.